Πολιτική

Μητσοτάκης από Γιαννιτσά: Στις ευρωεκλογές η Ν.Δ θα είναι πάλι ο μεγάλος νικητής

Μητσοτάκης από Γιαννιτσά: Στις ευρωεκλογές η Ν.Δ θα είναι πάλι ο μεγάλος νικητής
«Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέτουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του περασμένου Ιουνίου» είπε ο Κ.Μητσοτάκης.

Να στείλουν «μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας, συνέχειας και στήριξης στη Νέα Δημοκρατία», ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα στα Γιαννιτσά όπου ολοκλήρωσε την διήμερη περιοδεία σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε εκ νέου στους σε ψηφοφόρους κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, υπεραμυνόμενος την «πολιτική πατριωτισμού της ευθύνης», που ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς “τουρκοφάγοι”. Είναι πάρα πολύ εύκολο να σηκώνει κανείς τους τόνους, να ερεθίζει την κοινή γνώμη, να συναρπάζει τα πλήθη και μετά βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πολιτικών του», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, γιατί είναι πιο ισχυρή οικονομικά, γιατί είναι πιο ισχυρή αμυντικά, γιατί έχει χτίσει τις κατάλληλες γεωπολιτικές συμμαχίες και γιατί έχει αναβαθμίσει το κύρος της και η γνώμη της μετράει. Αυτό σημαίνει στην πράξη πατριωτισμός της ευθύνης. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια. Λόγια, “μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο”», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε εκ νέου στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας επαναλαμβάνοντας ότι «όσο η άλλη μεριά δεν τηρεί αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και τόσο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια τα οποία έχει υποχρέωση να κυρώσει από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλους, όχι μόνο από το ένα μέρος», υπογράμμισε.

Απαντώντας εξάλλου σε όσους αναρωτιούνται εάν πρέπει να συναντάται με τον Τ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι «βεβαίως και πρέπει», και πρόσθεσε: «Γιατί τελικά εμείς ειρήνη θέλουμε και αυτή η πολιτική είναι που οδήγησε 14 μήνες τώρα στο Αιγαίο να μην έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις. Αλλά οι κόκκινες γραμμές μας είναι αδιαπραγμάτευτες και η εθνική ισχύς της χώρας προβάλλεται παντού, χωρίς εκπτώσεις».

Κάλεσε εξάλλου τους ψηφοφόρους να αναρωτηθούν «πραγματικά, πότε ήταν πιο ισχυρή η Ελλάδα; Το 2019 ή σήμερα», ενώ γνωστοποίησε ότι σε δύο εβδομάδες θα βρεθεί προσκεκλημένος του Εμανουέλ Μακρόν στον εορτασμό των 80 χρόνων από την Απόβαση στη Νορμανδία και λίγο πριν θα επισκεφτεί το ναυπηγείο στο Λοριάν, όπου ναυπηγούνται και οι τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra, η πρώτη εκ των οποίων θα παραδοθεί το 2025.