Πολιτική

Μπάχαλο με τις εκλογές: «Απόσυρση» Γεροβασίλη «βλέπει» ο Κασσελάκης, πέρασε η πρόταση για αναβολή λένε όλοι οι άλλοι

Μπάχαλο με τις εκλογές: «Απόσυρση» Γεροβασίλη «βλέπει» ο Κασσελάκης, πέρασε η πρόταση για αναβολή λένε όλοι οι άλλοι Φωτογραφία: eurokinissi
Να διαχειριστούν την απόρριψη της εισήγησης του Προέδρου από το Συνέδριο και να απορρίψουν την ανακοίνωση πως υπερψηφίστηκε η πρόταση Παππά - Φάμελλου - Γ. Τσίπρα επιχειρούν από το επιτελείο Κασσελάκη

Να διαχειριστούν την απόρριψη της εισήγησης του Προέδρου από το Συνέδριο και να απορρίψουν την ανακοίνωση πως υπερψηφίστηκε η πρόταση Παππά - Φάμελλου - Γ. Τσίπρα επιχειρούν από το επιτελείο Κασσελάκη, επιρρίπτοντας στην Όλγα Γεροβασίλη την απόφαση για μη διενέργεια εκλογών, ερμηνεύοντας την ομιλία της ως απόσυρση της υποψηφιότητάς της.

Λίγο μετά το χάος που επικράτησε στην αρένα του συνεδρίου, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Καπνισάκης και η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη έφθασαν στο press room, προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν για τη δική τους «οπτική» των πραγμάτων γύρω από την αναβολή των εκλογών.

«Η Ολγα Γεροβασίλη είπε "εάν θέλεις σε ένα μήνα πήγαινε μόνος σου", άρα παρέλκει η δήλωση παρουσίας της σε εκλογές. Το συνέδριο ξεκάθαρα αποφάνθηκε ότι έχουμε πρόεδρο και δεν χρειάζονται εκλογές και προχωράμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη του Συνεδρίου στον πρόεδρο Κασσελάκη και προχωράμε στις επόμενες μάχες με εντολή να τα αλλάξουμε όλα», σημείωσαν.

Πηγές κοντά στον κ. Κασσελάκη τονίζουν ότι ο πρόεδρος σήκωσε το χέρι του για να ζητήσει το λόγο και όχι για να υπερψηφίσει την πρόταση για αναβολή. Πάντως, αφού το Συνέδριο ψήφισε με ανάταση χεριών, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο και είπε: «Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε Μπροστά».

«Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά»

Τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και στελέχη του περιβάλλοντός της εξηγούν ωστόσο πως ουδέποτε απέσυρε την υποψηφιότητά της.

«Το κάνε τις εκλογές μόνος σου 10 Μάρτη δεν ήταν προφανώς απόσυρση πρότασης, αλλά σχόλιο» σημείωσε η κα Γεροβασίλη σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, επισημαίνοντας πως οι δύο προτάσεις δεν μπήκαν ποτέ σε ψηφοφορία, αλλά «υπερψηφίστηκε η πρόταση Φάμελλου»

«Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» σχολίασε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι «το συνέδριο που είναι κυρίαρχο σώμα πήρε μία απόφαση να καταψηφίσει την πρόταση του Προέδρου». «Υπήρχαν τρεις προτάσεις. Έκανε πρόταση ο πρόεδρος για εκλογές σε δέκα μέρες και του είπα ότι δεν θα δουλέψω ενάντια στο καταστατικό, να πάμε όπως στις προηγούμενες εκλογές».

«Δεν απέσυρα πότε την πρόταση μου, σχολίασα την πρόταση του για να δείξω ότι θέλει ανισοτιμες διαδικασίες» πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε πως πρόκειται για μία «κυρίαρχη απόφαση» που είναι «απολύτως σεβαστή».

Τέλος, ενόψει της επόμενης δύσκολης μέρας η κα Γεροβασίλη τόνισε πως «πρέπει να δώσουμε τη μάχη συγκροτημένη», αλλά «δεν θα είναι πετυχημένη αυτη η πορεία αν ο πρόεδρος συνεχίσει να έχει αυτή τη διχαστική και πολωτική στάση», εκτιμώντας πως «το σημείο εκκίνησης του διχασμού ήταν η φράση Κασσελάκη... Βρείτε αντίπαλο και πάμε». «Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν, ο καθένας έχει την ευθύνη του για αυτές τις ευρωεκλογές» τόνισε για να καταλήξει αναφορικά με το «έπεσαν οι μάσκες» του κ. Κασσελάκη πως «θα συμφωνήσω, έπεσαν».

«Η πρότασή μας υπερψηφίστηκε»

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε στο Dnews στέλεχος εκ των τριών που κατέθεσαν την πρόταση αναβολής των εκλογών την προσπάθεια συνεργατών του κ. Κασσελάκη να πείσουν πως δεν μπήκε σε ψηφοφορία. «Η πρότασή μας υπερψηφίστηκε» τονίζει και σημειώνει πως «όσα λένε από το περιβάλλον του Προέδρου είναι αναληθή».