Πολιτική

Βουλή: Έξαλλος ο Ν. Παππάς με τον Κ. Χατζηδάκη - Αποχώρησε από την Ολομέλεια

Βουλή: Έξαλλος ο Ν. Παππάς με τον Κ. Χατζηδάκη - Αποχώρησε από την Ολομέλεια Φωτογραφία: Eurokinissi
Δυσαρεστημένος αποχώρησε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν διαπίστωσε ότι δεν θα απαντούσε σε επίκαιρη ερώτησή του για την πώληση τραπεζικών μετοχών από το δημόσιο ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του λέγοντας πως «Αν δεν έρθει ο κ. Χατζιδάκης, η ερώτηση θα αποσυρθεί. Πήραμε ειδοποίηση την τελευταία στιγμή ότι δε θα έρθει ο υπουργός.

»Επίσης έχουμε ζητήσει συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής και ακόμα δεν έχει οριστεί και έρχεται ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος είναι αναρμόδιος, δεν είναι στα καθήκοντα του».

«Πριν το βάλει στα πόδια ο κ. Πέππας να απαντήσω κι εγώ. Το ξέρει ο κ. Παππάς ότι δε τίθεται θέμα αρμοδιότητας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, πχ η ΑΔΑΕ στην ερώτηση είναι δικής μου αρμοδιότητας. Τα έχει λύσει αυτά τα ζητήματα ο Κανονισμός, η κοινοβουλευτική πρακτική, αλλά όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίας», απάντησε από την πλευρά του Χάρης Θεοχάρης.

Τελικά ο Νίκος Παππάς αποχώρησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, που προέδρευε της συνεδρίασης, ανακοίνωσε πως η ερώτηση διαγράφεται από την ημερήσια διάταξη.