Πολιτική

Συγχαρητήρια Ντόρας Μπακογιάννη σε Τούρκο Πρέσβη για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Συγχαρητήρια Ντόρας Μπακογιάννη σε Τούρκο Πρέσβη για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Συνάντηση, σε εθιμοτυπικό πλαίσιο, είχε νωρίτερα σήμερα, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Çağatay Erciyes.

Η κυρία Μπακογιάννη συνεχάρη τον ξένο αξιωματούχο για την επικύρωση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, υπογράμμισε την βελτιωμένη εικόνα του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, που εσχάτως επιβεβαιώθηκε εκατέρωθεν σε ανώτατο επίπεδο και εξακολουθεί να διατηρείται, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την γειτονική χώρα.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής διεμήνυσε πως η ελληνική πλευρά διάκειται ευμενώς στην αξιοποίηση του θετικού κλίματος, εκ μέρους της Τουρκίας, προς ενίσχυση του εν δυνάμει ευρωπαϊκού της βηματισμού. Σχετικά με την φλέγουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε την έμφαση που δίνει η Ελλάδα στην ανάγκη αποτροπής επέκτασης των συγκρούσεων, καθώς και την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως πιθανή διάδοση της κρίσης θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις μεταναστευτικές ροές προς γειτονικές χώρες, γεγονός που ήδη από καιρού καλεί επιτακτικά σε στενή συνεργασία προς εξεύρεση λύσεων.