Κωδικός... «βαράτε τον Νίκο» - Μαξίμου και συμφέροντα στοχοποιούν τον Ανδρουλάκη και επιλέγουν Κασσελάκη

Κωδικός... «βαράτε τον Νίκο» - Μαξίμου και συμφέροντα στοχοποιούν τον Ανδρουλάκη και επιλέγουν Κασσελάκη
Τι πιστεύουν και γιατί το πράττουν- Πού τους ενοχλεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Τι του καταλογίζουν- Τι σφάλματα έχει διαπράξει.

Η στήλη έχει πολλές φορές ασκήσει - κατά τη γνώμη μας δίκαιη και τίμια- κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί, όμως, να μην αναγνωρίσει πως κάποιοι έχουν στοχοποιήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έχοντας ταυτόχρονα επιλέξει ως αντίπαλο πόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Στέφανο Κασσελάκη!

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,εδώ και καιρό, επιδιώκει να «εξαφανίσει» τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, όταν εκλέχτηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρωθυπουργός τον πριμοδότησε κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας. Ακόμα και από το βήμα της Βουλής ουκ ολίγες φορές, θέλοντας προφανώς να πικάρει τον Αλέξη Τσίπρα, προέβλεπε ότι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα βγει δεύτερο κόμμα!

Ταυτόχρονα βεβαίως τον παρακολουθούσε μυστικά από το προηγούμενο διάστημα, όταν ακόμα ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης άρχισε να προχωρά σε κριτική αντιπολίτευση στο Μαξίμου, η ηγεσία της κυβέρνησης τον αντιμετώπισε τελείως εχθρικά. Το ίδιο, άλλωστε, έπραξε και με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, καθώς όταν απομακρύνθηκε από το «αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» (το οποίο τον μόνο που βοήθησε ήταν ο Μητσοτάκης), το Μαξίμου την στοχοποίησε με σφοδρότητα. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, είδε την αντιπαράθεση με τον Νίκο Ανδρουλάκη ως ευκαιρία, με δούρειο ίππο το εναπομείναν «εκσυγχρονιστικό μπλοκ», να κερδίσει ένα ακόμα ποσοστό ΠΑΣΟΚων ψηφοφόρων και περισσότερων στελεχών που διεκδικούσαν μια θέση στον κυβερνητικό μηχανισμό.

-Μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου που διαμορφώνει τις εξελίξεις, κυρίως εκείνων που διαθέτουν ή επηρεάζουν μέσα ενημέρωσης, έχουν ουσιαστικά «προγράψει» τον Νίκο Ανδρουλάκη. Είναι χαρακτηριστικό πως κυρίαρχα sites τον έχουν εξαφανίσει, προβλέπουν τη μεγάλη του ήττα στις ευρωεκλογές, τον εμφανίζουν περίπου ότι "έχει τον ανθρωποδιώχτη". Ακόμα και όσοι επιθυμούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποκτήσει ένα «αντίπαλο δέος» πιθανόν να μη βλέπουν στο πρόσωπό του εκείνον που θα μπορεί να ενσαρκώσει ένα τέτοιο ρόλο! Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και κάτι ακόμα: Εν αντιθέσει με άλλους, μάλλον δεν αποτελεί και την καλύτερη περίπτωση να κάνει ντιλ με επιχειρηματικά συμφέροντα!

-Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και μιντιακά συμφέροντα, προτιμούν ως «αντίπαλο δέος» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για ευνόητους φυσικά λόγους. Το Μαξίμου, μάλιστα, έχει έναν επιπλέον λόγο, καθώς όπως εκτιμά και ο αμερικανός «γκουρού» που οργανώνει την επικοινωνία Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει τις προϋποθέσεις (όπως πιστεύουν) να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός και άρα αποτελεί «διαχειρίσιμο αντίπαλο».

-Επιπλέον, πρέπει να σημειώσουμε και κάτι ακόμα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνεται σε ένα πολιτικοποιημένο κοινό, το οποίο στην παρούσα περίοδο είναι πολύ λιγότερο από το αντίστοιχο κοινό που απευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Άρα και οι πιθανότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντικειμενικά σαφώς λιγότερες σε σχέση με τις πιθανότητες Ανδρουλάκη ως προς τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, βεβαίως, όλο αυτό το διάστημα έχει διαπράξει σοβαρά σφάλματα, αλλά όχι αυτό που κυρίως του καταλογίζουν Μαξίμου και μιντιάρχες, ότι κάνει ...αντιπολίτευση στην κυβέρνηση! Αντιπολίτευση είναι ο άνθρωπος, το ότι δεν κάνει την «αντιπολίτευση» που θέλει ο Μητσοτάκης, μάλλον είναι υπέρ του.

ΥΓ: Έχει ενδιαφέρον πώς στα κυρίαρχα μέσα, αυτοί που τον πολεμούν και τον «ευτελίζουν» πρώτοι είναι η πλειοψηφία αυτών που είχε ...φίλους! Όποιον του έκανε εποικοδομητική κριτική τον θεωρούσε ...εχθρό! Η αρρώστια των περισσότερων πολιτικών...