Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Δεύτερη ευκαιρία για τη μιάμιση δόση, ποιοι θα πληρωθούν

Επίδομα παιδιού: Δεύτερη ευκαιρία για τη μιάμιση δόση, ποιοι θα πληρωθούν Φωτογραφία: EUROKINISSI
Μια δεύτερη ευκαιρία για να λάβουν τη μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού έχουν οι δικαιούχοι του επιδόματος Α21.

Ο ΟΠΕΚΑ πλήρωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2022 τη δόση «μπόνους» μαζί με τα άλλα επιδόματα του Οργανισμού. Ωστόσο, όσοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού δεν πληρώθηκαν σε εκείνη την ημερομηνία γιατί δεν είχαν κάνει έγκαιρα την αίτηση Α21, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να πάνε στα... ATM.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «επίδομα παιδιού – Α21» είναι ανοιχτή προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση τους για το έτος 2022. Η πλατφόρμα θα κλείσει οριστικά για την υποβολή αιτήσεων στις 15-1-2023 και ώρα 23.59.

Όπως διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση Α21 για το έτος 2022 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν οριστικοποίησαν την υποβολή της.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 (στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou)

Η ημέρα καταβολής του επιδόματος

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόση – δηλαδή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία για όσους είχαν υποβάλλει την αίτησή τους καταβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022.