Με την τροπολογία επεκτείνεται η διάρκεια των συμβάσεων των 500 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στις 14 Μαρτίου.
Οι προσλήψεις αφορούσαν στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας. Η ενίσχυση αυτών των δομών κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας μέσα στο πλαίσιο του υγειονομικού κινδύνου από την πανδημία. Μέσω αυτών των προσλήψεων καλύφθηκαν άμεσες ανάγκες των δομών σε κρίσιμες ειδικότητες ιατρονοσηλευτικού και άλλου ειδικού προσωπικού. Το μισθολογικό κόστος αυτών των εργαζομένων εξασφαλίσθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα το κόστος των έξι πρώτων μηνών εργασίας αυτών των εργαζομένων θα επιστραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό από το ευρωπαϊκό ταμείο.
«Από την πρώτη στιγμή ως κυβέρνηση κινηθήκαμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας. Καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να ενισχύσουμε με 500 επιπλέον εργαζόμενους σε κρίσιμες ειδικότητες τις κλειστές δομές φροντίδας, αυξάνοντας το προσωπικό τους κατά 30%. Σήμερα ερχόμαστε να επεκτείνουμε κατά έξι ακόμη μήνες αυτές τις συμβάσεις, προνοώντας για τις ανάγκες του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην προστασία των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας και είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για την ασφάλειά τους» δήλωσε στη Βουλή η κ. Μιχαηλίδου.