Οικονομία

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός τουρισμός : Νέα αναβολή των αποτελεσμάτων λόγω της απαράδεκτης ολιγωρίας, ενώ χάθηκε η σαιζόν

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός τουρισμός : Νέα αναβολή των αποτελεσμάτων λόγω της απαράδεκτης ολιγωρίας, ενώ χάθηκε η σαιζόν
Από μέρα σε μέρα αναβάλλεται διαρκώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον ΟΑΕΔ για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού.

Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν φέτος οι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να πάνε λίγες μέρες διακοπές αφού επί της ουσίας η φετινή σαιζόν χάνεται χωρίς να φαίνονται σημάδια ευαισθησίας από τον Οργανισμό.

UPD: ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός: Από ώρα σε ώρα τα αποτελέσματα - άλλαξε η ημερομηνία έναρξης

ΟΑΕΔ: ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2018-2019

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

10.07.2018 ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ - ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων.

10.07.2018  ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων.

10.07.2018  ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΗ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Μη επιλεγόμενοι Δικαιούχοι λόγω Μοριοδότησης.

ΠΑΡΟΧΟΙ 

10.07.2018  ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Στο επόμενο 24ωρο, ίσως και λίγο αργότερα αναμένονται τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ με τον οργανισμό να έχει αφήσει πίσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιμένουν χιλιάδες οικογένειες.

Μέχρι σήμερα ουδείς από τον ΟΑΕΔ έχει μπει στον κόπο να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τον λόγο που παρουσιάζεται τέτοια καθυστέρηση σε ένα πρόγραμμα που θα έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί από την άνοιξη. Οι δικαιούχοι είναι άνθρωποι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ανάμεσά τους χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές με άλλο τρόπο.

Έτσι, η κοινωνική ευαισθησία φαίνεται ότι δεν περνά μέσα από όλο το φάσμα του υπουργείου Εργασίας, πολύ περισσότερο από τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika news , ο ΟΑΕΔ έριξε το βάρος σε άλλα προγράμματα που τρέχει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στον κοινωνικό τουρισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν πράγματι υπήρχε η απαραίτητη ευαισθησία, θα μπορούσε έγκαιρα, από τον χειμώνα να έχει ληφθεί η απαραίτητη πολιτική πρωτοβουλία ώστε να είναι όλα έτοιμα νωρίς.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγονται υπουργοί και διοικητές οργανισμών, για να έχουν διορατικότητα και την ικανότητα διοίκησης ώστε να υπάρχει ο σωστός προγραμματισμός και αποτέλεσμα ιδιαίτερα στο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής.

Σήμερα με τις διαδικασίες που υπάρχουν τα οριστικά αποτελέσματα (αφού μεσολαβεί και η περίοδος των ενστάσεων) θα βγουν το νωρίτερο στα μέσα Ιουλίου. Τότε, κανένα συμβαλλόμενο ξενοδοχείο δεν θα δέχεται τα voucher στην υψηλή περίοδο που σχεδόν τα πάντα είναι γεμάτα. Αυτό φυσικά και είναι γνωστό, τόσο στους δικαιούχους όσο και στον ΟΑΕΔ. Θα μπορούσαν όμως όπως γινόταν άλλες χρονιές, να είχαν δοθεί τα voucher νωρίς και να επωφεληθούν οι δικαιούχοι τον Μάιο και τον Ιούνιο , και σε αρκετές περιπτώσεις και αρχές Ιουλίου όπου υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι πάνω από 250.000.

Η διάρκεια διακοπών είναι από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ήαπό μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.