Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή ελληνική σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση και ουσιαστικά είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.
Οι εκδοχές για την παρασκευή της μαγειρίτσας είναι πολλές.
Σε αυτήν που παρουσίασε ο σεφ Μανώλης Χήρας στο Action 24, κρύβεται ένα «μυστικό» υλικό, που εγγυάται ένα καλύτερο αποτέλεσμα: ζωμός κότας.
Βήμα-βήμα η παρασκευή της μαγειρίτσας:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε λίγο το ξερό κρεμμύδι
- Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα και ζεματισμένα συκωτάκια, εντεράκια και κοιλιές, που έχετε καθαρίσει προσεχτικά
- Σβήνετε με κρασί
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε πράσο και φρέσκο κρεμμύδι
- Προσθέτετε ζωμό κότας
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, άνηθο
- Ρίχνετε λίγο λεμόνι και στην πορεία δοκιμάζετε αν είναι αρκετό
- Μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά βράσιμο ρίχνετε το αυγολέμονο που έχετε φτιάξει




























