Life

Βίντεο: Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision ερμήνευσε για πρώτη φορά το October Rain, την «απαγορευμένη» βερσιόν του τραγουδιού

Βίντεο: Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision ερμήνευσε για πρώτη φορά το October Rain, την «απαγορευμένη» βερσιόν του τραγουδιού
Πρόκειται για το τραγούδι με το οποίο επρόκειτο αρχικά να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον διαγωνισμό.

Μπροστά σε χιλιάδες άτομα στο Τελ Αβίβ, στην καθιερωμένη σαββατιάτικη συγκέντρωση των συγγενών των απαχθέντων από τη Χαμάς και των αγνοουμένων η Έντεν Γκολάν, φετινή εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision, τραγούδησε το October Rain, την αρχική βερσιόν του τραγουδιού το οποίο είχε λογοκριθεί από την EBU ως πολιτικό αναγκάζοντας το Ισραήλ να αλλάξει ένα μέρος των στίχων και να το μετονομάσει σε Hurricane.

Το τραγούδι με το οποίο επρόκειτο αρχικά να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον διαγωνισμό, είχε τον τίτλο October Rain, με αναφορά στα γεγονότα του Οκτωβρίου και το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς, στο φεστιβάλ. Η EBU δεν έκανε δεκτούς τους στίχους του τραγουδιού, θεωρώντας πως εμπεριέχουν πολιτικό περιεχόμενο και έτσι μετά από τις απαραίτητες αλλαγές, η Έντεν τραγούδησε στο Μάλμε το Hurricane.

Το βράδυ του Σαββάτου (18/5), για πρώτη φορά ερμήνευσε την αρχική εκδοχή του τραγουδιού, με τους πρωτότυπους στίχους. Σε συγκέντρωση συμπαράστασης, η Γκολάν μαζί με άλλους καλλιτέχνες (μία εξ αυτών ήταν και η Netta νικήτρια της Eurovision 2018), ένωσαν τις φωνές τους και απαίτησαν από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα για την άμεση επιστροφή των ομήρων που κρατούνται ακόμα στη Γάζα.

{https://twitter.com/Ostrov_A/status/1791907165013234107}

Πάντως, το γεγονός ότι η Γκολάν επέλεξε να τραγουδήσει το αρχικό τραγούδι ενώπιον των συγκεντρωθέντων προκάλεσε αντιδράσεις στο εξωτερικό, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι η χώρα θα έπρεπε να είχε αποκλειστεί, αφού πρόκειται για το ίδιο τραγούδι, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κάτι βέβαια που ούτε το Ισραήλ, ούτε η EBU αρνήθηκαν αφού το πολιτικό ζήτημα αφορούσε τους στίχους, όχι τη… μουσική.