Διεθνή

Qatargate: Διεγνώσθη με κατάθλιψη ο Παντσέρι, πιθανώς να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι

Qatargate: Διεγνώσθη με κατάθλιψη ο Παντσέρι, πιθανώς να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι Φωτογραφία: EPA/STEPHANIE LECOCQ
Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, με τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης Αντόνιο Παντσέρι να γνωστοποιεί μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, πως πάσχει από κατάθλιψη. Για τον λόγο αυτό ελπίζει πως θα τεθεί σε περιορισμό με βραχιολάκι.

Η δικαστική απόφαση για τον κατ' οίκον περιορισμό θα παρθεί στις 6 Απριλίου. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής έχει συνεργαστεί ως τώρα με τις βελγικές αρχές, βοηθώντας τις αποκαλύψεις. Αυτό αναμένεται να ελαφρύνει την ποινή του, όταν γίνει η δίκη.

Σύμφωνα με τα γαλλόφωνα ΜΜΕ, ο δικηγόρος του Παντσέρι επικαλείται τον γιατρό των φυλακών Saint-Gilles,  αναφέροντας ότι  του συνιστά «ψυχολογική υποστήριξη».

Φυλακισμένος από τις 9 Δεκεμβρίου, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής ελπίζει να φύγει το συντομότερο δυνατό από το κέντρο κράτησης.

Η εφημερίδα Le Soir είχε αποκαλύψει ότι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, έλαβε τουλάχιστον 2,6 εκατ. ευρώ από Κατάρ, Μαρόκο και Μαυριτανία. Ακόμα, έχει καταθέσει ότι η Εύα Καϊλή δωροδοκήθηκε με 250.000 ευρώ από το Κατάρ, μέσω Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο, για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.