Σύμφωνα δε με στοιχεία της Διεθνής Επιτροπής Τεΐου (ITC) που επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο ρόφημα πέρα του ότι “ κυριαρχεί” στην εσωτερική αγορά, αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην κατανάλωση και την προτίμηση των επισκεπτών.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η κατανάλωση τσαγιού στην Τουρκία κυμαίνεται - κατά μέσο όρο - σε 1.300 φλιτζάνια τσαγιού/ανά άτομο, δηλαδή περίπου τρια έως πέντε φλιτζάνια σε καθημερινή βάση. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται έως δέκα φλιτζάνια καθημερινά, στη διάρκεια του χειμώνα, με αποτέλεσμα να διπλασιάζονται και οι πωλήσεις τσαγιού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ