Ελλάδα

Χανιά: Σάλος με το σούβλισμα ταύρου για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος

Χανιά: Σάλος με το σούβλισμα ταύρου για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος Φωτογραφία: Facebook
Προκλήθηκαν αντιδράσεις με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για βαρβαρότητες.

Με σούβλισμα ταύρου για πρώτη φορά ο πολιτιστικός σύλλογος Καλουδιανών διοργάνωσε κρητικό πανηγύρι την Κυριακή (23/6), για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος.

Ωστόσο, απ’ όταν κυκλοφόρησαν οι σχετικές αφίσες, προκλήθηκαν αντιδράσεις με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για βαρβαρότητες, σύμφωνα με το zarpanews.gr. Και παρά τις σχετικές αντιδράσεις, από φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένους πολίτες, ο ταύρος, βάρους 215 κιλών πήρε από νωρίς εχθές το πρωί θέση στη σούβλα στην πλατεία του χωριού και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων: «Χαρές και πανηγύρια εκεί στα Καλουδιανα Κισσάμου. Για να γιορτάσουν το Άγιο Πνεύμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, θα στήσουν χορό και μουσικές γύρω από ένα σουβλισμενο ταύρο, πιστοί σε παγανιστικα ''εθιμα'' θεωρώντας ότι ''προάγουν πολιτισμό''. Είναι δε τόσο περήφανοι για αυτό, που το μνημονεύουν στην αφίσα τους, ως πόλο έλξης.  Άλλωστε και το Άγιο Πάσχα δε συνοδεύεται με τη σφαγή των αμνών και το σούβλισμα τους στην πλειοψηφία της επικράτειας; Και ύστερα μιλάμε για ηθική και ενσυναίσθηση… Αγαπάτε αλλήλους!».

face_f3660.jpg

Παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα Ζωόφιλη Δράση στο Facebook:

 facee_6c8c7.jpg