Ελλάδα

Έκρηξη στην Κηφισιά: Κανονικά η κυκλοφορία στον παράδρομο της Αθηνών- Λαμίας

Έκρηξη στην Κηφισιά: Κανονικά η κυκλοφορία στον παράδρομο της Αθηνών- Λαμίας Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο δρόμος είχε κλείσει νωρίτερα λόγω της φωτιάς, που προκλήθηκε από την έκρηξη στο εργοστάσιο ΠΑΛ στην Κηφισιά.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στην Κηφισιά, στο ρεύμα προς Αθήνα, μετά την φωτιά, που προκάλεσε η έκρηξη στο εργοστάσιο της ΠΑΛ.

Ωστόσο παραμένει σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας -στην οδό Σενέκα και την Αιγιδών, όπου και βρίσκεται το εργοστάσιο, του συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έχει μερικώς μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο, ενώ μέχρι στιγμής η φωτιά δεν έχει επεκταθεί σε διπλανή επιχείρηση και η κατάσβεσή της συνεχίζεται από τις δυνάμεις που έχουν μεταβεί στο σημείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα ενώ στην κατάσβεση επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους πολίτες καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.