Ελλάδα

Βρήκαν 210 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά

Βρήκαν 210 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά
Φορτίο με 210 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν περίπου 210 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά.

Περισσότερα από 5.000.000 ευρώ ήταν τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης που εξάρθρωση η Δίωξη Ναρκωτικών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες έφερναν ποσότητες κοκαΐνης τις οποίες έκρυβαν σε κοντέινερ, από χώρες της Λατινικής Αμερικής ώστε στη συνέχεια να κάνουν διακίνηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο φερόμενος ως εγκέφαλος ο οποίος είχε στην κατοχή του έτοιμες για διακίνηση 180 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 210 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Ο 48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση της κοκαΐνης, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, την οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε κοντέινερ με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους.

sparta38_6e09a.jpeg

Ένας 36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση συνεργών, ένας 64χρονος, επικοινωνούσε με άλλα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των ναρκωτικών ενώ ένας 54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου και λάμβανε κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Σε βάρος του 48χρονου αρχηγικού μέλους εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON.

Ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α. για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

narkotika3832_41e22.jpeg

narkotika383_ec997.jpeg