Ελλάδα

Χανιά: Απολογούνται οι συλληφθέντες για την εμπορία βρεφών και παράνομων υιοθεσιών

Χανιά: Απολογούνται οι συλληφθέντες για την εμπορία βρεφών και παράνομων υιοθεσιών Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Ξεκίνησαν στα Χανιά οι απολογίες των κατηγορούμενων για το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών.

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων προκειμένου να απολογηθούν οδηγoύνται από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι εννέα συλληφθέντες που σύμφωνα με την δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Πρώτος προκειμένου να απολογηθεί έφτασε στα γραφεία του ανακριτή στις 7 το πρωί ο 73χρονος ιατρός ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και κατά την διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν και οι αλλοι κατηγορούμενοι.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση τους στον γιατρό ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση.

Οι εννέα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ' επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σημειώνεται ΄ότι για την υπόθεση αυτή χθες έγινε γνωστό ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ