Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Κερδίζει τη μάχη ο 8χρονος, θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Κερδίζει τη μάχη ο 8χρονος, θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν
Ευχάριστα τα νέα για το 8χρονο παιδί που έζησε το έγκλημα στη Στρατονίκη Χαλκιδικής και τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί διαπιστώνουν ότι η υγεία του ανήλικου βελτιώνεται και πλέον είναι σίγουροι ότι πολύ σύντομα ο μικρός θα συνέλθει πλήρως και θα πάρει εξιτήριο.

Ο 8χρονος, που για πέντε ώρες ήταν δίπλα στους νεκρούς γονείς του, βρισκόταν εδώ και μέρες σε καταστολή στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου».

Σήμερα, ωστόσο, είναι μία καλή ημέρα για το παιδί, καθώς βγήκε από την καταστολή, με την υγεία του να είναι σαφώς καλύτερη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γιατροί αναμένεται σήμερα να κάνουν προσπάθεια να τον αποσωληνώσουν.

Ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων έχει συσταθεί και όταν ξεκινήσει η αποσωλήνωση θα βρεθούν στο πλευρό του 8χρονου.

Το παιδάκι υπεβλήθη ήδη σε ένα δύσκολο χειρουργείο, όμως έχει ακόμη πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γιατροί οι οποίοι ανέφεραν πως έχει δεχθεί πάρα πολλά σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός του, όπως στα ιγμόρεια, κοντά στο οπτικό νεύρο και την κοιλιακή χώρα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως θα είναι η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού όταν οι γιατροί το βγάλουν από την καταστολή αφού στάθηκε μάρτυρας των όσων συνέβησαν στο σπίτι του όταν ο πατέρας του με κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε την μητέρα του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του.

Το παιδί τραυματίστηκε από τα σκάγια της καραμπίνας που κρατούσε ο πατέρας του και υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο, καθώς το τραύμα στο χέρι του είναι βαθύ.

Οι γιατροί έκριναν πως ήταν πολύ νωρίς να το ξυπνήσουν, ενώ έχουν επιστρατευθεί και παιδοψυχολόγοι για να το βοηθήσουν. Το παιδί περιφερόταν για ώρες στο σπίτι δίπλα στους γονείς του που κείτονταν νεκροί επί ώρες προτού φτάσει η γιαγιά του.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο 36χρονος πυροβόλησε 4 φορές με την καραμπίνα τη σύζυγό του, η οποία έφερε τραύματα στην πλάτη, στο πρόσωπο, στον τράχηλο, στον ώμο και στη δεξιά μασχάλη. Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα, η γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπό της ωστόσο ο σύζυγός της την κυνήγησε μέχρι το παιδικό δωμάτιο, όπου την πυροβόλησε ξανά, και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του 8χρονου.