Ελλάδα

Στην θέση του επέστρεψε ο νευροχειρουργός που υπέγραψε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας

Στην θέση του επέστρεψε ο νευροχειρουργός που υπέγραψε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας
Επέστρεψε στο πόστο του ο νευροχειρουργός που υπέγραψε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας.

Στα καθήκοντά του στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου επέστρεψε από σήμερα ο νευροχειρουργός γιατρός που είχε υπογράψει την αναρρωτική άδεια για ένα μήνα στον ήδη προφυλακισμένο επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Στα καθήκοντά του στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου επέστρεψε από σήμερα ο νευροχειρουργός γιατρός που είχε υπογράψει την αναρρωτική άδεια για ένα μήνα στον ήδη προφυλακισμένο επιθεωρητή του ΟΣΕ, μόλις εικοσιτέσσερις ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και έπειτα από προτροπή του προϊσταμένου του και διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Τόσο ο νευροχειρουργός που υπέγραψε την άδεια, όσο και ο διευθυντής της κλινικής τέθηκαν προσωρινά εκτός του ΕΣΥ με ποινή αναστολής εργασίας για ένα μήνα. Ο νευροχειρουργός γιατρός, επιμελητής Α’, παραπέμπεται ωστόσο στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με εισήγηση για 15νθημερη στέρηση μισθού, ενώ ο διευθυντής που του ζήτησε να υπογράψει την άδεια παραμένει εκτός ΕΣΥ μέχρι να συνεδριάσει το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Για τον νευροχειρουργό επιμελητή Α’ εκτιμήθηκε ότι έδωσε την άδεια με προτροπή του προϊσταμένου του και «καλή τη πίστη», χωρίς να γνωρίζει ότι ο συνδικαλιστής επιθεωρητής του ΟΣΕ εμπλεκόταν άμεσα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.