Ελλάδα

Ζωγράφου: Ληστής έβγαλε πιστόλι προς τους αστυνομικούς όταν πήγαν να τον συλλάβουν

φωτογραφία αρχείου φωτογραφία αρχείου
Άνδρες της ΕΛΑΣ συνέλαβαν έναν 23χρονο ληστή, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε ότι είναι περικυκλωμένος, έβγαλε πιστόλι.

Πιο αναλυτικά, ο νεαρός (αναζητούνταν καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του), βρισκόταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν είχε έξοδο διαφυγής και πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς.

Όμως, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον αφόπλισαν, παρά την αντίστασή του, ενώ στην κατοχή του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 6 φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Ο 23χρονος δράστης κατηγορείται για σύσταση συμμορίας που διέπραττε ληστείες κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για βία κατά υπαλλήλων, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Όπως αναφέρουν από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης τεσσάρων ένοπλων ληστειών, που διαπράχθηκαν διαδοχικά πρωινές ώρες χθες, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και σε ισάριθμα περίπτερα σε Αργυρούπολη, Βύρωνα, Υμηττό και Ηλιούπολη, ταυτοποιήθηκε ο 23χρονος ως ένας εκ των δραστών των ληστειών και μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε σε κατάστημα στου Ζωγράφου.