Παιχνίδια Εξουσίας

Γιατί το Μαξίμου στοχοποιεί τον Χάρη Δούκα;

Γιατί το Μαξίμου στοχοποιεί τον Χάρη Δούκα; Φωτογραφία: intime
Γιατί φοβίζει ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων; - Η «δικαίωση Μπακογιάννη» και το -έμμεσο- μήνυμα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη!

Στο στόχαστρο του μεγάρου Μαξίμου αλλά και της ηττηθείσας δημοτικής αρχής βρίσκεται ο Χάρης Δούκας.

Η αλήθεια είναι πως με τις συνεχείς εκλογές στο Δήμο Αθηναίων κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, τα περισσότερα εκ των οποίων έβλεπαν τον πρώτο Δήμο της χώρας ως το τελευταίο σκαλοπάτι για την αναρρίχησή τους στην ηγεσία της παράταξής τους κατά το πρότυπο του Μιλτιάδη Έβερτ (βλέπε Δημήτρη Αβραμόπουλο και όχι μόνο), είχαμε ξεχάσει τι σημαίνει αντιπολίτευση στο Δήμο Αθηναίων.

Και ας υπερχρεώθηκε ο Δήμος και ας έγιναν ρουσφετολογικά όργια στις προσλήψεις και τον δημοτικό ραδιοσταθμό και ας μην άλλαζε και σε πολλά πράγματα η πρωτεύουσα, πλην των περιοχών που είναι η βιτρίνα και που συνδέονται ευθέως ή εμμέσως και με επενδυτικά συμφέροντα-προσοχή: Δεν λέμε ότι δεν έγινε τίποτε, αλλά επισημαίνουμε την πραγματική κατάσταση. Ένας δήμαρχος που έκανε την έκπληξη και επεδίωξε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο Γιώργος Καμίνης, που ξεχρέωσε ουσιαστικά το Δήμο, ήταν ο μόνος που ένοιωσε τι θα πει κριτική- και, μάλιστα, εν πολλοίς απολύτως άδικη!

Ο Χάρης Δούκας δεν πρόλαβε να αναλάβει και βρέθηκε στο στόχαστρο μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης, που εκπορεύονταν από το μέγαρο Μαξίμου και, εν πολλοίς, και από την ηγεσία της απερχόμενης παράταξης του Δήμου.

Και δεν είναι μόνο ότι κάποιοι έχουν ως στόχο "να δικαιωθεί" ο Κώστας Μπακογιάννης.

Είναι εκείνοι που πρωτίστως τον "έκαψαν", συμβάλλοντας να απαρνηθεί το "υπερκομματικό" προφίλ που είχε αποκτήσει ως δήμαρχος Καρπενησίου και ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ή εκείνοι που τον πίεζαν ως Δήμαρχο να μην διεκδικεί ως Δήμαρχος γιατί μπορεί να πέσει στη "δυσμένεια" του Μαξίμου και η κυβέρνηση να μην τον βοηθήσει με τη χρηματοδότηση!

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ωστόσο, δεν θα "δικαιωθεί" αν αποτύχει ο διάδοχός του στο Δήμο, καθώς ο ίδιος κρίθηκε ως Δήμαρχος.

Και το πρώτο μάθημα της αντιπολίτευσης στο Δήμο είναι να βοηθήσει το νέο Δήμαρχο, καθώς το να πάει καλά είναι καλό για την πόλη- οτιδήποτε άλλο είναι καταστροφικό για τον τέως Δήμαρχο!

Ο Κώστας Μπακογιάννης οφείλει να δείξει πως έλαβε τα μαθήματά του και να βαδίσει με γοργά βήματα στο νέο εκλογικό στίβο που φέρεται να έχει επιλέξει, αυτόν της Α΄ Αθηνών.

Ο υπογράφων επιμένει σε αυτό που έγραψε για τον τέως Δήμαρχο την επομένη της ήττας του: "το 2027 ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι μόλις 49 ετών"!

Ο δεύτερος λόγος των επιθέσεων στον Χάρη Δούκα είναι πως το Μαξίμου θέλει να αποστείλει ένα σαφέστατο μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη: Όποιος "σηκώνει κεφάλι στην κυβέρνηση θα έχει ...κακό τέλος".

Είτε λέγεσαι Δούκας και είσαι Δήμαρχος Αθηναίων, είτε είσαι αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης και σε λένε Ανδρουλάκη!

Και η αλήθεια είναι πως το Μαξίμου θέλει τον Ανδρουλάκη είτε συμπληρωματική δύναμη στη ΝΔ, είτε -προοπτικά- στο ...σπίτι του!

Υπάρχει, όμως, και τρίτος λόγος που στοχοποιείται ο νέος Δήμαρχος:

Έχει επιτύχει στην πράξη τη συστράτευση των λεγόμενων "προοδευτικών δυνάμεων" στο Δήμο Αθηναίων, με τη βοήθεια του Κώστα Ζαχαριάδη, γεγονός που οδήγησε σε μια μεγάλη νίκη στον πρώτο Δήμο της χώρας.

Αν είναι επιτυχημένος Δήμαρχος ένα νέο πολιτικό αστέρι θα έχει γεννηθεί στη χώρα! Πότε θα κριθεί αυτό; Κατά τη γνώμη μας μέσα σε ένα, το πολύ σε δυο χρόνια:

Ή ο Χάρης Δούκας θα είναι το νέο πρόσωπο στην πολιτική -και δη στην προοδευτική παράταξη- ή θα αποτελέσει διάττοντα αστέρα. Γι΄ αυτό και οι επιθέσεις εναντίον του!