Κινητοποιήσεις φοιτητών και αγροτών: Στον κοινωνικό αυτοματισμό επενδύει το Μαξίμου

Κινητοποιήσεις φοιτητών και αγροτών: Στον κοινωνικό αυτοματισμό επενδύει το Μαξίμου
Το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» αναλαμβάνει η ΔΑΠ στις σχολές- Στο χορό και «αγανακτισμένοι γονείς»- «Υποκινούμενους κομματικά» χαρακτηρίζει ο αρμόδιος υπουργός τις κινητοποιήσεις των αγροτών!

Τις εποχές ...ΕΚΟΦ, των «αγανακτισμένων» γονέων και των ...αντισυγκεντρώσεων φαίνεται να νοσταλγεί το κυβερνών κόμμα, καθώς ανησυχεί τόσο για τις αντιδράσεις των φοιτητών και των μαθητών απέναντι στο νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών!

Οι φοιτητές που την Πέμπτη το μεσημέρι πραγματοποιούν νέες μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες χώρες που λειτουργούν πανεπιστήμια, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις σχεδόν σε όλες τις σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων και σε πολλές από τις υπόλοιπες, ενώ η συμμετοχή τους στις συνελεύσεις που λαμβάνονται οι αποφάσεις είναι πρωτοφανής για τα τελευταία χρόνια. Κύμα καταλήψεων όμως έχουν ξεκινήσει και στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης, ενώ στο πλευρό της σπουδάζουσας νεολαίας βρίσκονται και πανεπιστημιακοί καθηγητές και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης!

Τον κοινωνικό αυτοματισμό έχει αναλάβει η φοιτητική νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, η ΔΑΠ, που δίνει μάχη για το "σπάσιμο" και τη συκοφάντηση των καταλήψεων. Να θυμίσουμε πως η ΔΑΠ, τη ...διάλυση της οποίας υποστήριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν γίνει πρωθυπουργός, μετά από δεκαετίες έχασε από πρόπερσι την πρώτη θέση στα Πανεπιστήμια από τη φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, την Πανσπουδαστική! Ταυτόχρονα, "αγανακτισμένοι γονείς", κάποιοι καλοπροαίρετα, κάποιοι "βαλτοί", απειλούν -όπως μας πληροφορεί η "Καθημερινή" της Τετάρτης, με μηνύσεις τους Πρυτάνεις επειδή "δεν έχουν αντιμετωπίσει τις καταλήψεις"! Τους καλούν, δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς να καλέσουν την αστυνομία να διαλύσει τις καταλήψεις, διαφορετικά απειλούνται με καταδικαστικές αποφάσεις από τη δικαιοσύνη! Στους δε μαθητές επιστρατεύουν τις απουσίες, προκειμένου να επιστρέψουν στα σχολεία και να μην επεκταθούν οι καταλήψεις λυκείων και γυμνασίων.

Τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών δείχνουν πως αποτελούν την αιτία που οι φετινές κινητοποιήσεις θα έχουν όπως όλα δείχνουν μεγαλύτερη συμμετοχή από τις τελευταίες χρονιές. Οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών στη Γερμανία, έφτασαν με τα τρακτέρ τους μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου, ενώ κινητοποιήσεις με αιτήματα παρόμοια αυτών των Γερμανών συναδέλφων τους ξεκίνησαν και οι Γάλλοι αγρότες, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα προβλήματά τους. Το Μαξίμου επέλεξε εξαρχής την κόντρα με τους αγρότες, με τον αρμόδιο υπουργό να δηλώνει επισήμως που οι κινητοποιήσεις τους είναι κομματικά υποκινούμενες! Εν συνεχεία, προφανώς καθώς διαπιστώθηκε πως η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο δύσκολη, ζήτησε διάλογο μαζί τους!

Το γεγονός, πάντως, πως η γερμανική κυβέρνηση δεν χτύπησε τους αγρότες που διαδήλωσαν ακόμα και σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Βερολίνου, την Πύλη του Βραδεμβούργου, ούτε γιατί έκλεισαν τους δρόμους, δυσκολεύει την ελληνική κυβέρνηση αν επιλέξει τον αυταρχισμό για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών!

Να θυμίσουμε, τέλος, πως έχουν προγραμματιστεί δυο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες, μια στις 28 Φεβρουαρίου και μια στις αρχές Απριλίου.