Παιδεία

Στις 18 Μαΐου ανοίγει το πρώτο Σχολείο Τουρισμού στο Ναύπλιο

Στις 18 Μαΐου ανοίγει το πρώτο Σχολείο Τουρισμού στο Ναύπλιο
Το πρώτο κουδούνι του 1ου Σχολείου Τουρισμού θα χτυπήσει στο Ναύπλιο, στις 18 και 19 Μαΐου 2016, στο χώρο τέχνης «Φουγάρο», υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων.

Το Σχολείο Τουρισμού είναι μια εθελοντική δράση που γεννήθηκε από την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας και υλοποιείται χάρη στο μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων ασχολούμενων με τον τουρισμό και την υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων.

Το ερέθισμα έδωσε το σχολείο τουρισμού που ήδη λειτουργεί στην Καλαμάτα.

Ανακοινώνοντας τη Μεγάλη Τετάρτη, τη λειτουργία του Σχολείου, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, επεσήμανε ότι  «Με έντονη τη διαπίστωση της έλλειψης  προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και του ενδιαφέροντος από τη μεριά μιας ομάδας εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού, βάλαμε μπροστά το σχέδιο της λειτουργίας του σχολείου τουρισμού που θα προσφέρει στους επαγγελματίες και εργαζομένους στον χώρο, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους, που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα να εκπαιδευτούν σωστά. Και όταν μιλάμε για εκπαίδευση εννοούμε από το απλό και καθημερινό κομμάτι της συμπεριφοράς, μέχρι το πιο εξειδικευμένο, όπως η προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο Δήμος Ναυπλιέων μπορεί με τις ομορφιές του να προσελκύσει επισκέπτες, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί μέσα από τη γνώση».

«Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επιτυγχάνεται  η εκπαίδευση, η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων» δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Βασιλική Κονδυλάρου, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε, «οι αιτήσεις για συμμετοχή στην διοργάνωση υπερβαίνουν ήδη τις προσδοκίες μας».