Οικονομία

Προστασία πρώτης κατοικίας: «Ψαλιδίζουν» στις 100.000 το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Προστασία πρώτης κατοικίας: «Ψαλιδίζουν» στις 100.000 το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία
Με νομοτεχνική βελτίωση της τελευταίας στιγμής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης άλλαξε εχθές το όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ως εκ τούτου, πλέον το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας πέφτει από τις 130.000 στις 100.000 €. Όπως εξήγησε ο ίδιος καταθέτοντας την νομοτεχνική βελτίωση αυτό δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης αλλά ανάγκη από τις πιέσεις των δανειστών.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υπογράμμισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή αυτή σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για κρατική επιχορήγηση και να διασφαλιστεί η προϋπόθεση να προχωρήσουμε μπροστά και να δοθεί το πράσινο φως για την αποπληρωμή του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών.

Με ονομαστική ψηφοφορία στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής θα ολοκληρωθεί η συζήτηση επί της τροπολογίας της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, και έγινε δεκτή από το προεδρείο.