Ελλάδα

Η κυβέρνηση στέλνει στις παραλίες ένστολους... με ποδήλατα

Η κυβέρνηση στέλνει στις παραλίες ένστολους... με ποδήλατα
Με ένστολους με ποδήλατα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στις παραλίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα η ΕΛΑΣ.

Για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και την ενδοοικογενειακή βία και τη βία των ανηλίκων μίλησε νωρότερα στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εκεί ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το σημερινό αδιανοητό περιστατικό στην παραλία του Αλίμου - όπου κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης, καταγράφηκε ένας άνδρας να προσεγγίζει ηλικιωμένη και να της τραβά από το λαιμό μια χρυσή αλυσίδα.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως ενόψει του καλοκαιριού υπάρχει ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για τις παραλίες:

«Στις παραλίες θα υπάρχουν, σε λίγες ημέρες, και ομάδες πρόληψης - καταστολής εγκληματικότητας και ένστολοι αστυνομικοί με δίκυκλα».

«Θα γίνει πρώτη φορά οργανωμένα», σημείωσε πριν αναφερθεί στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα:

«Το κέντρο έχει σοβαρά προβλήματα, κλοπές, διαρρήξεις και ναρκωτικά. Η μικροδιακίνηση και αυτά τα άτομα που είναι ουσιαστικά ασθενείς, θέλει μια διαχείριση θεραπευτική και κοινωνική. Θέλει να στεγαστούν αυτά τα άτομα, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους διότι αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους.

»Οι άνθρωποι που ζουν στο κέντρο, πολλές φορές βλέπουν στην πόρτα τους μπροστά ένα παιδί που δεν είναι υγιές, είναι ψυχικά, σωματικά άρρωστο και η συμπεριφορά του δεν είναι λογική».

«Το πρόβλημα είναι με τους χρήστες. Υπάρχουν περίπου 1.000 και πλέον οι οποίοι κυκλοφορούν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, πηγαίνουν στη δυτική Αττική για να πάρουν μια μικρή δόση. Όλο αυτό θέλει διαχείριση κοινωνική», συμπλήρωσε.