Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και νεαρούς

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και νεαρούς
Μικροεπεισόδια μπροστά στον Λευκό Πύργο από νεαρούς αντιδρώντες στην καθολική καραντίνα, διέλυσε το πλήθος η αστυνομία, κυνηγητό στη Λ. Νίκης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν νεαροί που αντιδρούν στο ολικό lockdown που επιβάλλεται από αύριο στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να διαλύσουν τα περίπου 100 άτομα, ενώ περιπολικό της ΕΛΑΣ εξέπεμπε το σχετικό ηχητικό σήμα. Κατά την επέμβασή της για τη διάλυση της συγκέντρωσης και τη βεβαίωση προστίμων για μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στα συγκεκριμένα άτομα και τους αστυνομικούς.

Κατόπιν του μικροεπεισοδίου, τα άτομα εξωθήθηκαν προς την παραλία της πόλης από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ το κυνηγητό έλαβε χώρα ακόμη και πάνω στο οδόστρωμα της λεωφόρου Νίκης. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εγκλώβισαν μία ομάδα νεαρών στην παλαιά παραλία προκειμένου να τους επιβληθούν πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria, οι νεαροί που έδωσαν το παρών στο σημείο εκλήθησαν στη διαμαρτυρία μέσω μηνυμάτων που έλαβαν στο κινητό τους από την εφαρμογή του Instagram.

NETWORK