Αθλητισμός

Conference League: «Με ένα όνειρο τρελό» ο Ολυμπιακός στο ματς της ζωής του κόντρα στη Φιορεντίνα

Conference League: «Με ένα όνειρο τρελό» ο Ολυμπιακός στο ματς της ζωής του κόντρα στη Φιορεντίνα
«Με ένα όνειρο τρελό» αντιμετωπίζει σήμερα ο Ολυμπιακός την Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε και ο κόουτς του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αποφασίσει τους 11 που θα καταρτίσουν την 11αδα του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα.

Ο Βάσκος τεχνικός στις δοκιμές του στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τους Βιόλα ανακάτεψε αρκετά τις ομάδες του είτε στις ασκήσεις σε μορφή διπλού είτε στο δίτερμα. Για παράδειγμα, είχε μαζί Ροντινέι, Τσικίνιο, Φορτούνη και Ποντένσε αλλά φορ τον Ελ Αραμπί από τη μία. Και από την άλλη είχε τον Ιμπόρα στο κέντρο μαζί με τους Εσε και Καρβάλιο.

Η εκτιμώμενη 11άδα πάντως παραμένει μία: Τζολάκης στο τέρμα, άμυνα με Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγα και κέντρο με τους Εσε, Ιμπόρα και Τσικίνιο. Και μπροστά ως τριάδα τους Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Καμπί. Θέση στην 11άδα διεκδικούν και οι Ρίτσαρντς για το αριστερό άκρο της άμυνας των Πειραιωτών και ο Ορτα για τον άξονα. Ο Γιόβετιτς είναι μία λύση αλλά ως αουτσάιντερ για βασικός και μία επιλογή για να έρθει από τον πάγκο.

Βαλβέρδε και Σίλβα δίπλα στον Ολυμπιακό

Με βάση τα όσα γίνονται γνωστά από το ρεπορτάζ οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Μάρκο Σίλβα θα παραστούν στο Ολυμπιακός - Φιορεντίνα το βράδυ της Τετάρτης. Δύο προπονητές που άφησαν τη σφραγίδα τους στους Πειραιώτες αναμένεται να δουν από κοντά τον μεγάλο τελικό του Conference League (στην OPAP Arena στις 22.00). Ο Βαλβέρδε είναι εκτός και των άλλων και πολύ καλός φίλος με τον Μεντιλίμπαρ.

Γενικότερα πάντως στο γήπεδο της ΑΕΚ για τον τελικό αυτόν θα είναι ένας σημαντικός αριθμός παλιών προπονητών και παικτών για τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός που έκανε τις κινήσεις του για να διασφαλίσει τις σουίτες για τον σύλλογο στον συγκεκριμένο αγώνα τις ήθελε και για τους προσκεκλημένους που θα έχει. Συνολικά πάνω από 40 άτομα τον αριθμό (είτε βετεράνοι είτε παλιοί προπονητές) θα είναι στην ιστορική αυτή αναμέτρηση.

Legends του Ολυμπιακού παίρνουν θέση στην Opap Arena

Ο Ολυμπιακός έχει καλέσει αρκετούς παλιούς προπονητές και σπουδαίους παίκτες του ενώ ο Σύνδεσμος Βετεράνων θα έχει μία ομάδα 30 σημαντικών παικτών στον τελικό.
Ο Ολυμπιακός από μέρους του έχει στείλει ήδη προσκλήσεις σε παλιούς προπονητές του και παίκτες του. Ορισμένα από τα ονόματα που έχουν - σύμφωνα με πληροφορίες - κληθεί για τη μεγάλη αναμέτρηση της 29ης Μαϊου (στην OPAP Arena για το Conference League) είναι αυτά των Ερνέστο Βαλβέρδε (που ειδικά για τον Βαλβέρδε το ήθελε πολύ ο Ολυμπιακός να είναι σε αυτό το ματς), Πέδρο Μαρτίνς, Φουστέρ, Τσόρι, Ρομπέρτο και Μιραλάς. Φυσικά έχουν κληθεί και πολλοί ακόμα. Υπάρχουν ήδη μεγάλοι παίκτες της ομάδας όπως οι Ζιοβάνι και Φουστέρ που έχουν στείλει τα μηνύματά τους.

Επρόκειτο να προσκληθούν και παίκτες όπως οι Ομάρ Ελαμπντελαουί, Ζεβλάκοφ, Πάντελιτς και Τζόρτζεβιτς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στη χώρα μας για τον αγώνα αυτόν παλιοί παίκτες των Ερυθρόλευκων όπως οι Ραφίνια και Γκιγιέρμε. Εντός της ημέρας του τελικού πάντως ο Ολυμπιακός αναμένεται να επισημοποιήσει το ποιοι θα είναι στον τελικό και να επιβεβαιώσει το ποιοι έχουν προσκληθεί.

Ξεχωριστές προσκλήσεις έχει κάνει και ο Σύνδεσμος Βετεράνων των Πειραιωτών σε παίκτες όπως οι Χατζίδης, Αναστόπουλος, Αλεξανδρής και αρκετοί ακόμα. Μάλιστα μία ομάδα 30 Βετεράνων έχουν ήδη τις προσκλήσεις τους για το ματς αυτό και μέσα σε αυτήν είναι οι Χατζίδης, Αναστόπουλος, Αλεξανδρής, Λουτσιάνο και αρκετοί ακόμα.