Δημόσιο

Φεστιβάλ αειφορίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Φεστιβάλ αειφορίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
Φεστιβάλ αειφορίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙ» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνουν 5ημερο φεστιβάλ αειφορίας από τις 14-18 Οκτωβρίου 2015 στα πλαίσια του έργου ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ.

Οι δράσεις του έργου ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ (www.ey-aeiforein.gr) έχουν στόχο τη διασύνδεση και συνεργασία ιδιωτικών επιχειρήσεων με υπηρεσίες και δομές του Δήμου Αθηναίων, σε τρεις θεματικούς τομείς παρέμβασης:

• την κοινωνική πρόνοια, με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου

• το περιβάλλον, με στόχο την ενίσχυση των δράσεων για το φυσικό περιβάλλον και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δράσης στην περιοχή του Δήμου

• την Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα, με στόχο την κοινή δράση ιδιωτικών και κοινωνικών επιχειρήσεων

Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να δημοσιοποιήσει δράσεις υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με τη συμβολή των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη, μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στο χώρο του festival θα φιλοξενούνται green spots για τη μέτρηση του Οικολογικού Αποτυπώματος, ενώ θα παρουσιαστεί έκθεση των κοινωνικών επιχειρήσεων, των ΜΚΟ και των Δομών του Δήμου Αθηναίων. Τα μέλη του ΒΕΑ θα συμμετέχουν με εκθέματα, ενημερωτικό ή προωθητικό υλικό.

Το festival θα χαιρετήσουν κατά την εναρκτήρια ημερίδα «Πλανήτης- Περιβάλλον- Εμείς: ACT NOW» οι εκπρόσωποι των συντελεστών του έργου ήτοι, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α, κ. Δ. Τσάτσος, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Χ. Τεντόμας και η Αν. Καθηγήτρια του ΟΠΑ κα Ε. Βουδούρη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για την υποστήριξη των άπορων συνανθρώπων μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015
15:30 Επίσημη Έναρξη Festival
15:30-19:30 Ημερίδα: «Πλανήτης – Περιβάλλον – Εμείς: Act Now! »

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015
10:00-13:00 «Εργαστήριο Τέχνης: Εικαστική προσέγγιση του ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ με τη ζωγράφο Γεωργία Καραμπέλου
15:30-19:30 Ημερίδα με θέμα την «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015
10:00-13:00 Δημιουργικά εργαστήρια «Τεχνο-Ανακύκλωση: Ερευνητές με εργαλεία ανακυκλώσιμα» (technorecycle.gr/index.php/en/) με την επιμέλεια του Καθ. Δρ. Α. Μπαλντούκα
12:00-12:30 Ομιλία με θέμα τη διατροφή από τον κ. Χρήστο Δήμου

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015
11:00-14:00 Δημιουργικά εργαστήρια «Τεχνο-Ανακύκλωση: Ερευνητές με εργαλεία ανακυκλώσιμα» (technorecycle.gr/index.php/en/) με την επιμέλεια του Καθ. Δρ. Α. Μπαλντούκα
18:30-19:30 Χορευτική παράσταση με θέμα: «Γη, νερό και περιβάλλον» με το συγκρότημα «Χορευτικές Διαδρομές»
19:30-20:30 Συναυλία με το Κουαρτέτο του Δήμου Αθηναίων

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
11:00-14:00 Εργαστήριο Τέχνης: Εικαστική προσέγγιση του ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ με τη ζωγράφο Καραμπέλου Γεωργία
11:00-14:00 Εξοικονόμηση ενέργειας
17:30-19:30 Επίσημη Λήξη του Festival με την Διαδραστική Θεατρική παράσταση για το περιβάλλον «Αγκάθα Κρίση και Ηρακλής Πουνερό» του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» (www.eleftheri-ekfrasi.gr)

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: Σόλωνος και Μασσαλίας, Αίθουσα Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct