Οικονομία

Ποιοι δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα του 2014

Ποιοι δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα του 2014
Ποιοι δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα του 2014 Στα περισσότερα πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχουν  ξεκινήσει οι αιτήσεις στις Γραμματείες για το φοιτητικό επίδομα 2014 των 1000 ευρώ που θα δοθεί σε δικαιούχους φοιτητές.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις στις Γραμματείες για το Φοιτητικό Επίδομα 2014 από τους φοιτητές λήγει τέλος Μαρτίου.

Συγκεκριμένα οι Γραμματείες των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν ήδη καλέσει τους δικαιούχους για το Φοιτητικό Επίδομα 2014 με ανακοινώσεις τους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν στις εφορίες, αφού οι γραμματείες των σχολών θα υποβάλουν τις αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου όπως έγινε και πέρσι

Η αλλαγή αυτή στην διαδικασία για το Φοιτητικό Επίδομα που θεσμοθετήθηκε από πέρσι μόνο προς την διευκόλυνση των φοιτητών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ότι ήταν , αλλά αποσυμφόρησε μερικώς τις εφορίες. Οι φοιτητές κάθε άλλο ωφελήθηκαν αφού ακόμη και μέχρι και πριν λίγες ημέρες εκκρεμούσαν πληρωμές σε δικαιούχους .

Η διαδικασία που τηρήθηκε από τις υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου παρουσίασε μεγάλη καθυστέρηση στον έλεγχο των δικαιολογητικών σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr αφού οι Γραμματείες των τμημάτων περίμεναν να συγκεντρώσουν όλους τους φακέλους των φοιτητών ώστε να τους στείλουν στις υπηρεσίες ελέγχου με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μαζικά φάκελοι προς έλεγχο.

Ελπίζουμε φέτος και προς όφελος των φοιτητών να δοθούν σωστές οδηγίες για να αποφευχθεί το φαινόμενο αυτό της καθυστέρησης απόδοσης των 1000 ευρώ στους φοιτητές .

Δείτε εδώ τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για το Φοιτητικό Επίδομα 2014

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2014