Υγεία

Johnson & Johnson: Ύποπτο για καρκίνο γνωστό ταλκ για μωρά

Screenshot Screenshot
Η J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 60.000 αγωγές που υποστηρίζουν ότι το ταλκ της για μωρά προκαλεί καρκίνο.

Η νεοσυσταθείσα καταναλωτική επιχείρηση της johnson & Johnson έχει γίνει στόχος ισχυρισμών ότι το ταλκ της μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, λίγες μέρες πριν επιχειρήσει να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ σε σχεδόν 18 μήνες.

Η Kenvue, η οποία ξεκίνησε την IPO roadshow της αυτή την εβδομάδα, έχει κατονομαστεί σε τουλάχιστον επτά αγωγές για ταλκ που έχουν κατατεθεί από τις αρχές Απριλίου.

Η J&J είχε προσπαθήσει να προστατεύσει την Kenvue από περισσότερες από δεκάδες χιλιάδες αξιώσεις που είχαν ήδη κατατεθεί εναντίον του ομίλου για ταλκ που σχετίζονται ε καρκινογέννεση

Μία από τις νέες υποθέσεις κατατέθηκε για λογαριασμό του Justin και της Kathryn Bergeron, ενός ανδρόγυνου που ζουν στη Λουιζιάνα που σχυρίζεται ότι ο Justin Bergeron προσβλήθηκε από καρκίνο ως αποτέλεσμα της χρήσης του εν λόγω ταλκ της J&J που περιέχει αμίαντο.

Η υπόθεση κατατέθηκε στην κομητεία Middlesex του Νιου Τζέρσεϋ και οι δικηγόροι λένε ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη από τις πολλές αξιώσεις που κατατέθηκαν κατά της Kenvue και άλλων τμημάτων της J&J που δεν κατονομάζονταν προηγουμένως σε αγωγές.

Η J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 60.000 αξιώσεις ότι το βρεφικό της ταλκ προκαλεί καρκίνο και έχει προτείνει έναν διακανονισμό 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος βασίζεται στις προσπάθειες της εταιρείας να κερδίσει την υποστήριξη των εναγόντων για ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο πτώχευσης.

Η εταιρεία είπε ότι το ταλκ της είναι απαλλαγμένο από αμίαντο και δεν είχε προκαλέσει καρκίνους, αλλά υποστηρίζει ότι η διευθέτηση των τρεχουσών και μελλοντικών αξιώσεων στο σύστημα πτώχευσης θα ήταν προτιμότερη από το να τρέχει στα δικαστήρια για δεκαετίες.

Πηγή: Financial Times