Υγεία

Κορονοϊός: Έκκληση ΕΟΔΥ - Μην εισέρχεστε στα νοσοκομεία με ήπια συμπτώματα αν δεν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Έκκληση προς τους πολίτες για ατομική προφύλαξη και κοινωνική ευθύνη απευθύνει ο ΕΟΔΥ λόγω της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός. Ο Οργανισμός μεταξύ άλλων ζητά να μην εισέρχονται στα νοσοκομεία με ήπια συμπτώματα αν δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρεται πως υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι οι πολίτες στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη αν εισέλθουν στα νοσοκομεία ακόμη και με ήπια συμπτώματα.

Επιπλέον, ο Οργανισμός σημειώνει ότι δίνεται προτεραιότητα για την εξέταση στους πολίτες με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας. "Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο περιορισμός κατ' οίκον με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης για τα άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα", τονίζεται.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ότι όσοι έχουν ήπια συμπτωματολογία ή αναζητούν γενικές πληροφορίες για τον νέο κορονοϊό, να μην καλούν τον ΕΟΔΥ, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό τους γιατρό.