Πολιτική

Ανδρουλάκης: Διεργασίες αλλά χωρίς τον Κασσελάκη - Κασσελάκης: Διεργασίες μόνο από τη βάση

Ανδρουλάκης: Διεργασίες αλλά χωρίς τον Κασσελάκη - Κασσελάκης: Διεργασίες μόνο από τη βάση Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ξεκίνησε κατ' ουσίαν η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της προοδευτικής παράταξης- Δικαίωση του Dnews που άνοιξε και συνεχίζει να ανοίγει τις στήλες του στο διάλογο και τον προβληματισμό!

Ανεπισήμως μεν αλλά ο διάλογος για το μέλλον της κεντροαριστεράς ξεκίνησε και σε επίπεδο κορυφής, καθώς οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αναμένοντας τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης αρχίζουν σιγά- σιγά να ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤNews, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων αν ο διάλογος που δηλώνει ότι θέλει να ανοίξει την επομένη των ευρωεκλογών για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη. «Ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη. Δεν είναι πρόεδρος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντησή του. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία αφήνει να εννοηθεί ότι θα απευθυνθεί για την επόμενη μέρα από τον Στ. Κασσελάκη τον οποίο δεν περιλαμβάνει στο διάλογο.

Η απάντηση ήρθε από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, η οποία ξεκαθάρισε ότι οι όποιες διεργασίες υπάρχουν θα γίνουν μόνο στη βάση, αποκλείοντας κάθε συζήτηση για διάλογο κορυφής. «Οι όποιες διεργασίες γίνουν, φυσικά μετά τις ευρωεκλογές, θα γίνουν από τη βάση, από κάτω προς τα πάνω. Δεν θα γίνουν σε επίπεδο κορυφής κι αυτό είναι απολύτως βέβαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» η Βούλα Κεχαγιά.

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, λοιπόν, αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους για την επόμενη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μπει σε κανέναν διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά και θα επιδιώξει να κερδίσει μέρος της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα επιζητήσει το διάλογο σε όλα τα επίπεδα, χωρίς όμως την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς δηλαδή τον Στέφανο Κασσελάκη. Προϋπόθεση βεβαίως για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη μέρα, είναι να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές καθώς διαφορετική η διαπραγματευτική του θέση του εξασθενίσει αισθητά.

Το γεγονός ότι δειλά αλλά ταυτόχρονα και φανερά ανοίγει ήδη η συζήτηση από τις ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα της προοδευτικής παράταξης δικαιώνει το Dnews που άνοιξε και συνεχίζει να ανοίγει τις στήλες του στο διάλογο και τον προβληματισμό που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο.