Πολιτική

Πρόκληση από τον Παπαδόπουλο της Νίκης: «Θα δούμε και χειρότερα», λέει μετά το χαστούκι στην Δεληκάρη

Πρόκληση από τον Παπαδόπουλο της Νίκης: «Θα δούμε και χειρότερα», λέει μετά το χαστούκι στην Δεληκάρη
Ακραία πρόκληση από τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος όχι μόνο δεν καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή τη ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη, από υποψήφια του κόμματος στο οποίο ανήκει, αλλά αντίθετα προειδοποίησε και για χειρότερες καταστάσεις.

Παίρνοντας το λόγο στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το Σ/Ν για την αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως έχει θιγεί το κοινό αίσθημα από το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ζήτησε από την κυβέρνηση να «μαζευτεί».

«Είδαμε και μέσα στην εκκλησία πιστοί να μοιράζουν σφαλιάρες», είπε στη συνέχεια, προειδοποιώντας το κυβερνητικό επιτελείο πως αν δεν συγκεντρωθεί «θα δούμε και χειρότερα. «Πάτε στις εκκλησίες και σας χλευάζουν, δεν καταλαβαίνετε, πρόσθεσε, με την Μαρία-Ελένη Σούκουλη από την ΝΔ να φωνάζει «ντροπή» στον βουλευτή της Νίκης, ζητώντας του να ανακαλέσει.

Άμεση ήταν η αντίδραση και της Σοφίας Ζαχαράκη που ρώτησε τον βουλευτή της Νίκης αν καταδικάζει το περιστατικό. Ο ίδιος απάντησε καταφατικά, ρωτώντας ωστόσο «ποιος την προκαλεί τη βία» και δικαιολογώντας επί της ουσίας την επίθεση θεωρώντας πως ήρθε ως αποτέλεσμα μιας πρόκλησης.

Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καβάλα, η βουλευτή της ΝΔ δέχτηκε επίθεση από γυναίκα, η οποία όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νίκη στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Η δράστις πλησίασε τη βουλευτή, την έβρισε και τη χαστούκισε, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, διαμαρτυρόμενη για τον νόμο που αφορά το γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Η Νίκη με ανακοίνωση της καταδίκασε την επίθεση, και προχώρησε στη αναστολή της κομματικής ιδιότητας της επιτιθέμενης και στην άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής