Πολιτική

Πλεύρης: «Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που έδωσε στον επιθεωρητή την αναρρωτική μετά την τραγωδία στα Τέμπη»

Πλεύρης: «Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που έδωσε στον επιθεωρητή την αναρρωτική μετά την τραγωδία στα Τέμπη»
Τι αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τον γιατρό που χορήγησε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε τη Δευτέρα κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας στον Alpha, «μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αύριο θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα» μιλώντας για την υπόθεση του επιθεωρητή, που πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα, την επόμενη κιόλας μέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε:

  • «Ότι εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που με βάση το περιστατικό που είχε γίνει, θα δικαιολογούσε κάποιον να πάρει αναρρωτική.
  • Βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.
  • Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής ο συγκεκριμένος που πάει να πάρει την αναρρωτική, άρα αυτά σε κάνουν να ψάξεις περισσότερο την υπόθεση.
  • Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση».