Πολιτική

Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται το debate γιατί θα μείνει γυμνή η υποκρισία της ΝΔ για το Μακεδονικό»

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Θα υπάρχει καθαρή, απόλυτη πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στον καμβά της πλήρους ανάκτησης των πολιτικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε τη νέα φάση ως μια "πολιτική τομή", σημειώνοντας ότι τώρα «συμβαίνει το αντίστροφο φαινόμενο με προηγούμενες κυβερνήσεις: συνολικά βελτιώνεται η εικόνα και στην κυβέρνηση και στην κοινωνία» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας «ανθεκτική την κυβέρνηση».

«Ο κ. Μητσοτάκης υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, αρνούμενος να προσέλθει σε ένα debate για τις Πρέσπες. Το θέμα έχει συζητηθεί, θα συζητηθεί και στη Βουλή και η μεγάλη πρόκληση που δεν ανταποκρίνεται είναι ότι σε μια συζήτηση θα αναδειχθούν όλες οι πτυχές μεταξύ του πρωθυπουργού και του ιδίου» συνέχισε ο Ν. Παππάς, υποστηρίζοντας ότι ο βασικός λόγος που αρνείται είναι ότι «θα μείνει γυμνή η τεράστια υποκρισία με την οποία χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα η Νέα Δημοκρατία το θέμα. Δεν θεωρώ ότι αυτή η επιμονή θα αντέξει μέχρι το τέλος». Ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του, σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επανέλαβε ότι υπάρχει μια πολιτική τομή και εξήγησε: «Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και η αντιπολίτευση παρακολουθεί αμήχανη. Φαίνεται ότι θα πάρουμε την πλειοψηφία και στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και θα διευρύνουμε την πλειοψηφία μας και στα θετικά μέτρα τα οποία πρόκειται να έρθουν. Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πρέσπες θα φτιάξουμε ευρύτερες πλειοψηφίες από τα θετικά μέτρα που οφείλουμε να πάρουμε μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας τον Οκτώβριο».

Μιλώντας για πολιτικές διεύρυνσης, χαρακτήρισε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως «συνεπή, διαρκή και ειλικρινή» προσθέτοντας ότι «θα τελεσφορήσει, γιατί πάρα πολύς κόσμος, ακόμα και στελέχη προβεβλημένα στον χώρο της κεντροαριστεράς βλέπουν και συνειδητοποιούν ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική συμμαχία απέναντι στη σύζευξη Δεξιάς - ακροδεξιάς. Το ακροατήριο της επιτυχημένης εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής. Ήταν μεικτό: και άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά και κόσμος που δεν ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος. Υπήρχε μια διάθεση σε όλο το ακροατήριο, μια ετοιμότητα και προσδοκία, να ακούσει από τα χείλη του πρωθυπουργού και των ομιλητών τη διατύπωση της ανάγκης για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου. Υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική ανάγκη να συνεχιστεί η πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης και αυτό μπορεί να το υπηρετήσει ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο. Αν κάποιοι επιλέγουν τη σύμπραξη με το κράμα Δεξιάς - ακροδεξιάς που έχει συγκροτήσει ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πληρώσουν και τον πολιτικό λογαριασμό».

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι πρέπει να διερωτηθούμε ως κοινωνία τον τρόπο που θα πορευτούμε: «ως μια κοινωνία φοβική που θεωρεί τις ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο ή μια κοινωνία ανοιχτή που προκρίνει προοδευτικές πολιτικές, ανοίγεται στον κόσμο, αυξάνει τον γεωπολιτικό της ρόλο; Αυτές είναι στρατηγικές επιλογές και υπάρχει σαφής κοινωνική πλειοψηφία υπέρ της συνέχισης και επιτάχυνσης της προοδευτικής πλειοψηφίας που πρέπει να εκφραστεί πολιτικά με ένα ευρύ μέτωπο».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει στρατηγική επιλογή τη ζεύξη Δεξιάς - ακροδεξιάς και αυτό το κάνει παρακολουθώντας το τι συμβαίνει και στην Ευρώπη, αλλά αυτό είναι σε μια ατζέντα που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της Ελλάδας. Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι οι μόνες που μπορούν να προτείνουν με συγκεκριμένο τρόπο κάποιες συλλογικές, προοδευτικές λύσεις» είπε ο κ. Παππάς.

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα του υπουργείου του, σημείωσε ότι «τα βήματα στο λεγόμενο "ultra fast broadband" αναγνωρίζονται διεθνώς. Η χώρα έχει πάρει βραβείο σε επίπεδο ΕΕ για το πρόγραμμα rural broadband που αφορά τις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, αποσπάσαμε τα εύσημα του Επιτρόπου Χόγκαν στην ψηφιακή γεωργία, είχαμε θετικές δηλώσεις και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το πρόγραμμα με τα voucher για τις υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο και τώρα πάμε στο πολύ μεγάλο έργο που θα καλύψει τη χώρα με υποδομές για τις υπερυψηλές ταχύτητες συνδεσιμότητας. Όλα αυτά, και με μια ισχυρή δημόσια παρέμβαση, πάνε τη χώρα στην επόμενη γενιά της τεχνολογίας και κάνουν τη ζωή όλων ευκολότερη».