Ελλάδα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτοί είναι οι υπερσύγχρονοι συρμοί που δεν χρειάζονται... οδηγό (βίντεο)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτοί είναι οι υπερσύγχρονοι συρμοί που δεν χρειάζονται... οδηγό (βίντεο)
Παραδόθηκαν σήμερα άλλοι 18 συρμοί που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει το Μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του 2023, ενώ σήμερα παραδόθηκαν άλλοι 18 συρμοί, που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή - από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως το Σταθμό Νέα Ελβετία.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια που ξεκίνησαμε πριν λίγους μήνες».

«Οι 18 αυτοί συρμοί, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία τους, αλλά και η αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης και η ασφάλεια των επιβατών», τόνισε παράλληλα ο υπουργός.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι συρμοί είναι ιταλικής κατασκευής - χωρις μηχανοδηγό - με τετραπλά βαγόνια που εξυπηρετούν 450 επιβάτες τη φορά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττιικό Μετρό Ν. Ταχιάος, υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός για αλλους 15 σύρμους που θα χρησιμοποιηθούν στις επεκτάσεις του Μετρό, καθώς στόχος είναι πλέον η επέκταση προς τα ΒΔ και το αεροδρόμιο.