Ελλάδα

Με το 13032 και χρονικό όριο θα ανοίξουν τα καταστήματα

INTIME INTIME
Εισήγηση για άνοιγμα των καταστημάτων από τις 5 Απριλίου με φυσική παρουσία των πολιτών και λειτουργία του 13032 έχει κατεθέσει στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως δήλωσε σήμερα σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Να ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα τη προσεχή Δευτέρα έχει εισηγηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι γαι διαδημοτικές, καταστήματα και σχολεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εισήγηση του είναι το 13032 να λειτουργήσει από τη Δευτέρα με το άνοιγμα δηλαδή των καταστημάτων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 13032 θα επιτρέπει μόνο ένα SMS και θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Η πρόταση του υπουργείου είναι στο τραπέζι της επιτροπής η οποία θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η 3ωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.

Ανοίγουν χωρίς click away και click inside

Για το πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα ο κ. Σταμπουλίδης μίλησε το πρωί στο OPEN ο γενικός γραμματέας εμπορίου κ. Σταμπουλίδης. «Πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το πράσινο φως.

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση» ανέφερε. Για τα γυμναστήρια πάντως είπε ότι δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης για άνοιγμα στην παρούσα φάση.

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων - Τι έρχεται για μετακινήσεις, σχολεία και καταστήματα