Πολιτική

Δυναμική κυβερνητικής προοπτικής του ΠΑΣΟΚ αναζητά ο Ανδρουλάκης στην Κρήτη

Δυναμική κυβερνητικής προοπτικής του ΠΑΣΟΚ αναζητά ο Ανδρουλάκης στην Κρήτη
Το μήνυμα της δυναμικής που θα εδραιώσει το ΠΑΣΟΚ ως δεύτερη πολιτική δύναμη, θα ενισχύει περαιτέρω την εκλογική του επιρροή, θα μικρύνει περαιτέρω τη διαφορά του από τη ΝΔ και θα δημιουργήσει την εικόνα κόμματος με κυβερνητική προοπτική αναζητά στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, «η Κρήτη ήταν που στις προηγούμενες έδειξε την επαναφορα του ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστικής δύναμης στον προοδευτικό χώρο και τώρα θα δείξει το επόμενο βήμα», μετά και τη δυναμική δεύτερου κόμματος που διαμορφώθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «επόμενο βήμα» δεν είναι άλλο από το να σκιαγραφηθεί από τα αποτελέσματα η εικόνα πως ανοίγει η πόρτα της κυβερνητικής προοπτικής.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί

Σε ότι αφορά το πολιτικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να περιγράψει τον στόχο μιας δίκαιης Ελλάδας παράλληλα με τη σύγκλιση της χώρας με την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει αποδείξει ότι μπορεί να τον πετύχει. Με την εν λόγω αναφορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπονοεί την περίοδο του Κώστα Σημίτη, κατά την οποία η Ελλάδα μπήκε στο Ευρώ, η Κύπρος στην ΕΕ και παράλληλα προχώρησε η σύγκλιση με τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαφορετικό μείγμα πολιτικής

Σε αυτή τη λογική, από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι τώρα, μετά δηλαδή την έξοδο από τα μνημόνια, απαιτείται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής από αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζουν πως δεν θα πρέπει να ευημερούν μόνο οι αριθμοί, αλλά και οι άνθρωποι και όχι να δημιουργούνται τεράστια κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας της ακρίβειας και της αποσύνθεσης του κράτους σε βασικούς τομείς, όπως η Υγεία.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη

Τετάρτη

Σήμερα, Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στα Χανιά.

Στις 13.00 συνοδευόμενος απο τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο (Σημείο συνάντησης έξω από τον Κήπο, απέναντι από το Ελληνίς).

Στις 17.00 θα έχει συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Γραφεία Ν.Ε.) και στις 18.00 θα επισκεφθεί τη Ραμνή Αποκόρωνα και θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για την εθνική αντίσταση.

Πέμπτη

Την Πέμπτη στις 10.00 θα επισκεφθεί τον οικισμό Σπήλι στο νομό Ρεθύμνου. Πρώτος σταθμός το κέντρο υγείας.

Στις 12.30 θα περιοδεύσει στην αγορά του Ρεθύμνου. Στις 14.00 θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Γραφεία Ν.Ε.).

Το απόγευμα θα περιοδεύσει στον Μυλοπόταμο. Στις 17.00 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιώργο Κλάδο στο δημαρχείο στο Πέραμα και κατόπιν θα επισκεφτεί τα χωριά: Λιβάδια, Ζωνιανά και Ανώγεια. Στις 19.30 θα μιλήσει στο Μεϊντάνι.

Παρασκευή

Την Παρασκευή θα παραστεί στην κηδεία του Φοίβου Ιωαννίδη στη Σητεία.

Στις 19.30 θα περιοδεύσει στην πόλη του Ηρακλείου.

Σάββατο

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδος Βασίλη Κεγκέρογλου και στις 10.30 θα επισκεφτεί τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι. Στις 12.30 θα περάσει από τα χωριά Καστέλλι και Θραψανό.

Στις 17.00 θα έχει συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στις 18.00 θα συναντήσει τον δήμαρχο Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη και στις 19.00 θα μιλήσει στις Μοίρες (πλατεία έξω από το Δημαρχείο).