Πολιτική

Ο Μαρινάκης καθησυχάζει, «κανένα θέμα με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα»

Ο Μαρινάκης καθησυχάζει, «κανένα θέμα με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα»
«Δεν θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρώσουν επιδοτήσεις τις οποίες έλαβαν οριζόντια, ανεξαρτήτως παρόχου, για τις περιόδους που υπήρχε η υπέρμετρη αύξηση του ρεύματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για καταγγελίες περί αιτήματος παρόχων για επιστροφή από χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες των επιδοτήσεων που τους έχουν δοθεί στην ενέργεια.

«Οι επιδοτήσεις που έχουν δοθεί είναι επιδοτήσεις στήριξης στο ρεύμα. Αυτές είναι αποφάσεις της κυβέρνησης οι οποίες ελήφθησαν, είναι οριζόντιες. Δεν είναι πρόβλημα των πολιτών , ούτε μπορούν οι πολίτες να δώσουν πίσω επιδοτήσεις που πήραν, γιατί ήταν μία οριζόντια πολιτική της κυβέρνησης για την στήριξη υπέρμετρων τιμών στο ρεύμα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε επίσης διερεύνηση και για το ζήτημα των καταγγελιών για διακοπές ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας.

«Είναι δεδομένη η προστασία των πολιτών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Αν αυτό παραβιάζεται, προφανώς και πρέπει, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου, να το δούμε και να επανέλθουμε, εάν όντως ισχύει αυτό το οποίο καταγγέλλεται και εάν όντως υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό δεν εφαρμόζεται με βάση το χρονικό διάστημα που προβλέπεται και ότι άλλο προβλέπεται», τόνισε.