Πολιτική

Ο σταθμάρχης Λάρισας «ακυρώνει» τον υφυπουργό Υποδομών on camera- «Αυτό δεν είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης»

Ο σταθμάρχης Λάρισας «ακυρώνει» τον υφυπουργό Υποδομών on camera- «Αυτό δεν είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης» Φωτογραφία: Eurokinissi
Σε φιάσκο κατέληξε η επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας.

«Αυτός ο πίνακας, δηλαδή το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί. Ο χειρισμός του τοπικού ελέγχου και της χάραξης των διαδρομών. Σας θυμίζω ότι έχει παραδοθεί από τον Νοέμβριο του 2022. Ένα σύστημα που λειτουργούσε και την νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε», σχολίασε ο υφυπουργός μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, επαναλάμβανοντας δηλαδή την επίσημη θέση της κυβέρνησης που διατύπωσε χθες και ο Γι΄ωργος Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, ούτε εντός της Βουλής, ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία», ανέφερε με νόημα ο υφυπουργός, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τις χθεσινές δηλώσεις Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του στην Λάρισα. 

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός έδωσε τον λόγο στον σταθμάρχη για να εξηγήσει το σύστημα λειτουργίας on camera. «Αυτό δεν είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά τοπικός χειρισμός της διαδρομής», επεσήμανε εξαρχής ο σταθμάρχης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ. Βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί», πρόσθεσε. 

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Το συμβάν προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επιτέθηκε στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο πως «διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση για τη δήθεν τηλεδιοίκηση στη Λάρισα»

«Το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Γεραπετρίτης μας καλούσε να πάμε όλοι μαζί στη Λάρισα να δούμε την τηλεδιοίκηση που δήθεν υπάρχει. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δίπλα από τον χώρο που έκανε αυτοψία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα υπάρχει η τηλεδιοίκηση.

Τελικά, το απόγευμα έστειλε τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο στη Λάρισα να επιβεβαιώσει την ύπαρξη τηλεδιοίκησης, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε σε μια "δυσάρεστη" έκπληξη.

Οι σταθμάρχες που ήταν δίπλα του τον διέψευσαν on camera διευκρινίζοντας ότι ο τοπικός πίνακας χειρισμού για την είσοδο και έξοδο του σταθμού και δεν είναι τηλεδιοίκηση, και πως αυτή όντως λειτουργούσε ως το 2019 και ρύθμιζε την κυκλοφορία τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί, πόσες ακόμη αποδείξεις, έγγραφα και μαρτυρίες χρειάζονται για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει την μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα; Ως εδώ!», ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.