Διεθνή

Βρέθηκε η σορός του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί - Κάηκε ολοσχερώς το ελικόπτερο κατά την συντριβή

Βρέθηκε η σορός του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί - Κάηκε ολοσχερώς το ελικόπτερο κατά την συντριβή Φωτογραφία: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr επιβεβαίωσε τους θανάτους του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί αλλά και του υπουργού Εξωτερικών μετά την συντριβή του ελικοπτέρου που τους μετέφερε. Βρέθηκε η σορός του Προέδρου και μεταφέρεται στην Ταμπρίζ.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος, αφού οι ομάδες έρευνας εντόπισαν τα συντρίμμια στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

«Ο Πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr επιβεβαίωσε τους θανάτους, αναφέροντας ότι «όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών είναι νεκροί».

{https://x.com/ElkanaJacobKE/status/1792408109912383766}

Σύμφωνα με το Tasnim News, έχουν περισυλλεχθεί οι σοροί του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί αλλά και του υπουργού Εξωτερικών.

Οι σοροί του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι και άλλων επιβατών που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο βορειοδυτικό Ιράν ανασύρθηκαν και μεταφέρονται στην Ταμπρίζ, δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής Εταιρείας Ερυθράς Ημισελήνου (IRCS).
Ο Πιρ-Χοσεΐν Κουλιβάντ δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι η επιχείρηση αναζήτησης του ελικοπτέρου του προέδρου βρισκόταν σε εξέλιξη αδιάκοπα κατά τη διάρκεια της νύχτας με ομίχλη και βροχερό καιρό.

{https://x.com/Tasnimnews_EN/status/1792410059961405681}

Ιρανός αξιωματούχος είπε νωρίτερα στο Reuters ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν κάηκε ολοσχερώς στη συντριβή της Κυριακής.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι οι εικόνες από το σημείο έδειξαν ότι το αεροσκάφος έπεσε σε μια βουνοκορφή, αν και δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για την αιτία της συντριβής.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι ο Ραΐσι πετούσε με ένα αμερικανικό ελικόπτερο Bell 212.

{https://x.com/FreePalesten/status/1792407763018215927}

Ο Ραΐσι, 63 ετών, εξελέγη πρόεδρος το 2021 και από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του διέταξε αυστηρότερους νόμους περί ηθικής, επέβλεψε μια αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και πίεσε σκληρά στις πυρηνικές συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Τα σωστικά συνεργεία πάλεψαν με χιονοθύελλες όλη τη νύχτα για να φτάσουν στα συντρίμμια τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

«Με την ανακάλυψη του σημείου συντριβής, δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια ζωής στους επιβάτες του ελικοπτέρου», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου του Ιράν, Πιρχοσεΐν Κολιβάντ.

Νωρίτερα, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός είχε σταματήσει όλα τα προγράμματα για να δείξει τις προσευχές για τον Ραΐσι σε ολόκληρη τη χώρα.