Ελλάδα

Ζήσαμε την απόλυτη εμπειρία καφέ στο AVEK ZAPPEION 2025!

Ζήσαμε την απόλυτη εμπειρία καφέ στο AVEK ZAPPEION 2025!
Ταξιδέψτε στον κόσμο του εκλεκτού καφέ και ανακαλύψτε τις πιο premium επιλογές, έως και τις 11 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο!

Από την πρώτη στιγμή που περάσαμε την είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου, μεταφερθήκαμε σε έναν κόσμο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και αληθινό πάθος για τον καφέ!

Το dnews.gr βρέθηκε στο AVEK ZAPPEION 2025, που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά η ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ ΑΕ και έχει εξελιχθεί σε μια μοναδική εμπειρία για κάθε λάτρη του καφέ και των ροφημάτων. Και αυτή τη χρονιά, ο πήχης ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά!

Μέσα σε ένα απόγευμα δοκιμάσαμε εξαιρετικά χαρμάνια, μάθαμε για τις νέες τεχνολογίες στις επαγγελματικές μηχανές καφέ, και… κλείσαμε τα μάτια μας για να ανακαλύψουμε τον ρόλο που παίζουν οι αισθήσεις μας όταν απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα, σε ένα πρωτότυπο σεμινάριο καφέ!

Δοκιμάσαμε premium χαρμάνια και ανακαλύψαμε νέες γεύσεις

2_ef32b.jpg

Από την πρώτη στιγμή, εντυπωσιαστήκαμε από την ποικιλία των κορυφαίων brands που παρουσιάζονται: Hausbrandt, Qualita Unica (QU), Fair, Nadali, Antica Tostatura Triestina, Ελληνικός Καφές Άριστος, Fabbri, Victoria Arduino καθώς και οι premium επιλογές Chocolulu, Eilles Tea, TE Exclusive, The Organic Lab. Τα εξειδικευμένα blends και οι νέες γεύσεις ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό coffee lover, ενώ οι live επιδείξεις από barista experts ανέδειξαν τη μαγεία πίσω από κάθε κούπα καφέ.

4_6b748.jpg

Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κωνσταντίνος Κουντούρης, Marketing Director της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε, «φέτος, είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το πλήρες χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ, το οποίο περιλαμβάνει τον Ιταλικό οίκο «Espresso Hausbrandt Trieste 1892», του οποίου η εταιρεία είναι και αποκλειστικός αντιπρόσωπος, τον επίσης Ιταλικό καφέ «Espresso Nadali», τον Antica Tostatura Triestina, καθώς και τα φημισμένα τσάγια «Eilles».

3_56208.jpg

Ακόμη, παρουσιάζονται μεταξύ άλλων, κορυφαία brands όπως το project Qualita Unica (QU), το brand QU, ο Fair Specialty Coffees, που αποτελεί μια επιστημονική προσέγγιση στην ηθική πλευρά του καφέ, το The Organic Lab με vegan ροφήματα, ενώ λανσάραμε και το Chocolulu, με πέντε αρωματικές και ιδιαίτερες προτάσεις».

5_c1e25.jpg

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το project Qualita Unica (QU) ξεκίνησε με την custom προσέγγιση που αφορά επαγγελματίες που θέλουν να διαφοροποιηθούν και επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους κάτι προσαρμοσμένο στη δική τους ταυτότητα και χαρακτήρα. Ακολούθησε ο Fair Specialty Coffees και το project ολοκληρώνεται με τo QU brand».

Ολοκληρωμένες λύσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο

6_a3a36.jpg

Στο AVEK ZAPPEION 2025 παρουσιάζονται ολοκληρωμένες λύσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο και τις επιχειρήσεις, που αφορούν σε επαγγελματικές μηχανές καφέ espresso, ενώ παρουσιάστηκε και η κάψουλα της Qualita Unica.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κουντούρης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα μπορούμε να παραγγέλνουμε τους αγαπημένους μας καφέδες και από το eshop της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο AVEK ZAPPEION 2025

7_4_baf15.jpg

Η έκθεση σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας ήδη από τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της, ενώ το κοινό που την επισκέφθηκε ήταν επαγγελματίες από το coffee industry. «Μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό», σημείωσε σχετικά ο κ. Κουντούρης.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και παρουσιάσεων

Ο μαγικός κόσμος του καφέ ξεδιπλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, με workshops και παρουσιάσεις από κορυφαίους εκπρόσωπους του industry.

Το Σάββατο, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την επιστήμη πίσω από την αποθήκευση του καφέ από τον Matteo D’Ottavio, Coffee Professional & Consultant. Tην Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του pastry chef Sal De Riso, ο οποίος δημιούργησε ένα sweet cappuccino cake με καφέ Hausbrandt, ενώ η Agnese, Phd food chemist ανέλυσε τα χημικά θεμέλια της οξύτητας του καφέ και τις αισθητηριακές του επιρροές.

Τη Δευτέρα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την υγεία και την επιστήμη πίσω από τις μεθόδους εκχύλισης καφέ φίλτρου, από την Agnese, Phd food chemist.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην πολυαισθητηριακή εμπειρία του καφέ

b07ac845-4c37-457f-8289-37361756a28a_40a10.jpeg

Και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης, ο κ. Δημήτρης Καραμπάς, Head Barista Trainer της εταιρείας μάς καλεί να ανακαλύψουμε τον ρόλο που παίζουν οι αισθήσεις μας όταν απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα.

Σε ένα πρωτότυπο και διαδραστικό σεμινάριο καφέ μεταξύ άλλων, κλείσαμε διαδοχικά τα μάτια και τη μύτη μας, ακούσαμε μουσική και επεξεργαστήκαμε διαφορετικές υφές με τα χέρια μας, ενώ πίναμε καφέ.

2c3bd7d0-af55-4d24-b810-e855e0b98129_eb492.jpeg

Ακόμη, ανακαλύψαμε τον… espresso 2.0 καθώς δοκιμάσαμε έναν αποδομημένο καφέ, αποτέλεσμα συνεργασίας της εταιρείας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

0997f513-7cfe-40ca-80ba-1527de77dda3_f649d.jpeg

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου και R&D χημικός Δρ. Εύη Βάρκα, μάς εξήγησε με αναλυτικό και διασκεδαστικό τρόπο την επιστήμη πίσω από το συναρπαστικό ταξίδι που ζήσαμε στην πολυαισθητηριακή εμπειρία του καφέ.

Καινοτομία και τεχνογνωσία

Η αλληλεπίδραση με επαγγελματίες του κλάδου, οι δοκιμές νέων προϊόντων και οι συζητήσεις γύρω από την εξέλιξη του καφέ μάς έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι η ποιότητα και η τεχνογνωσία βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ. Το AVEK ZAPPEION 2025 δεν είναι απλά ένα event· είναι ένα ταξίδι στις αισθήσεις, στη γνώση και στην κουλτούρα του καφέ.

Το AVEK ZAPPEION 2025 συνεχίζεται έως και τις 11 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 - 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο. Είστε έτοιμοι για την απόλυτη γευστική εμπειρία;