Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την εξέταση των οικονομικών μέτρων της αντιπολίτευσης από το ΓΛΚ

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την εξέταση των οικονομικών μέτρων της αντιπολίτευσης από το ΓΛΚ
Ο Ν.Παππάς είχε πει καλοδεχούμενη η πρόταση του Κ.Χατζηδάκη, ωστόσο η Θ.Τζάκρη είπε σήμερα «όχι»

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τα οικονομικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και την εξέτασή τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι το κόμμα της δεν αποδέχεται την πρόταση Χατζηδάκη και ζήτησε να εισαχθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια και να συζητηθεί ως κανονικό νομοσχέδιο. Από την πλευρά του προεδρείου της Βουλής ο κ. Κώστας Τασούλας εξήγησε ότι η αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Kαμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από τη Bουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους, για να δοθεί μισθός ή σύνταξη ή γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο».

Σε δήλωσή της η κ. Τζάκρη σημείωσε: «Ο κ. Χατζιδάκης με έναν φτηνό επικοινωνισμό προσκάλεσε τον κ. Κασσελάκη στη Βουλή να τον ενημερώσει ο ίδιος ως υπουργός για το κόστος των προτάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια και φορολογικό, τις οποίες έχει κοστολογήσει ήδη το ΓΛΚ δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τον κ. Χατζηδάκη να αφήσει τα φτηνά τεχνάσματα και να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή τις 2 προτάσεις νόμου, κατ εφαρμογή του α.85 ΚτΒ τις οποίες επαναλαμβάνω έχει κοστολογήσει ήδη το ΓΛΚ δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ».

Να σημειωθεί πως ο τομεάρχης οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς είχε χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενη» την πρόταση Χατζηδάκη. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζητούσε την διεξαγωγή δημόσιας συνεδρίασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με την παρουσία του κ. Στέφανου Κασσελάκη αλλά και στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να συζητηθούν και να αναλυθούν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την φορολογία.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αρχικά νόμιζα ότι “γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος” και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων Κασσελάκη με στοιχεία και παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και ξαναγύρισαν στην ασφάλεια των πολιτικών παραμυθιών.

Διότι στη συζήτηση αυτή θα αποδεικνυόταν το μέγεθος του λαϊκισμού και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποδεικνύονταν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία δεν είχαν κοστολογηθεί και εάν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να εφαρμοστούν θα οδηγούσαν την οικονομία στα βράχια. Δηλαδή, σε νέα επιτήρηση και μνημόνια.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια».