Οικονομία

H efood εξαγοράζει μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων

H efood εξαγοράζει μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων
Η εξαγορά των Kiosky’s από την efood αποτελεί σαφή ένδειξη των αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην εγχώρια αγορά λιανικής πώλησης προϊόντων

Στα χέρια της Delivery Hero - της μητρικής εταιρείας της efood - περνούν οι εταιρείες του ομίλου Μούχαλη που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της χονδρικής και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ καθώς και στον κλάδο του e-commerce, όπως προκύπτει από Δημόσια Ανακοίνωση συγκέντρωσης Επιχειρήσεων που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη σε οικονομική εφημερίδα.

Το τίμημα της εξαγοράς των εταιρειών «Άλφα Διανομές Ζαχαρώδη Ποτά Ψιλικά Α.Ε.», ΙΝΚΑΤ, delivery.gr και e-table.gr δεν έχει γίνει, για την ώρα, γνωστό, ωστόσο η επιχειρηματική αυτή κίνηση σηματοδοτεί την είσοδο της efood στο χώρο των φυσικών σημείων πώλησης προϊόντων.

Αυτό που αναμένεται, τώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πώς θα διαχειριστεί η Delivery Hero και το efood το δίκτυο περιπτέρων Kiosky’s και τα καταστήματα Kiosky’s Convenience Stores,  με τα οποία υπήρχε ήδη συνεργασία για τη διανομή περίπου 1200 κωδικών πώλησης.

Υπενθυμίζεται πως φήμες για την εξαγορά των Kiosky’s από την efood κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετούς μήνες, χωρίς, όμως, να έχουν επιβεβαιωθεί.

Το δίκτο της Kiosky's και οι 2 εκατ. επισκέπτες της πλατφόρμας

Να θυμίσουμε ότι η Kiosky's διαθέτει σήμερα 79 περίπτερα και μικρά σημεία λιανικής, εκ των οποίων 57 καταστήματα στην Αττική, ενώ μέσα στη χρονιά τελευταίους μήνες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα πρώτα Κiosky`s Convenience Stores στη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο Ηλείας, τη Λαμία και τη Σύρο.

Προ της εξαγοράς, μάλιστα, το πλάνο της εταιρείας προέβλεπε την επέκταση του δικτύου της και σε άλλες πόλεις, με στόχο τη λειτουργία 100 καταστημάτων, τόσο ιδιόκτητων καταστημάτων όσο και με τη μέθοδο franchise.

Σε ο,τι αφορά την πλατφόρμα ekiosky’s, ξεπέρασε - σε ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας της - τον στόχο των 300.000 παραγγελιών και των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών, θέτοντας στην διάθεση των καταναλωτών 1.000 και πλέον κωδικούς για μικροψώνια, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία που παρουσίασε η πανδημία για διανομή κατ'οίκον.