Διεθνή

Χρίστιαν Μιτσόσκι: Επιμένει στο «Μακεδονία», σε συναντήσεις του με πρεσβευτές

Χρίστιαν Μιτσόσκι: Επιμένει στο «Μακεδονία», σε συναντήσεις του με πρεσβευτές Φωτογραφία: FACEBOOK
Σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του, ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι κάνει εμφανείς την πρόθεσή του να συνεχίσει τις προκλήσεις.

Αφού δήλωσε ότι έχει δικαίωμα να αποκαλεί τη χώρα του όπως θέλει, ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι συνεχίζει τις προκλήσεις, επιμένοντας να αναφέρεται σε «Μακεδονία».

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με πρεσβευτές τα τελευταία 24ωρα. Και στις αναρτήσεις που κάνει για αυτές τις επαφές επιμένει να «ξεχνά» τη συνταγματική ονομασία της χώρας του.

Σήμερα, Τετάρτη, συνάντησε τον Αυστριακό πρεσβευτή Μάρτιν Πάμερ. «Ευχαρίστησα τον κ. Πάμερ για την υποστήριξη της Αυστρίας στη Μακεδονία, στο μονοπάτι προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση. Οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στη Μακεδονία και την Αυστρία στο οικονομικό πεδίο θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω την προσεχή περίοδο», έγραψε σε ανάρτησή του ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

{https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/pfbid02cTgE9TUJ3cNr5vmPiVCgasb5T2DXWLs418nkqMKxVMumgtFMs2grXut5ZEtaCRJ4l}

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και προχθές, μετά τη συνάντησή του με την πρέσβειρα της Γερμανίας, Πέτρα Ντρέξλερ. «Είναι απαραίτητο να μπει η Μακεδονία σε γρήγορη πορεία προς την ΕΕ, αλλά και να επιταχύνει την οικονομική ανάπτυξη και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των πολιτών», έγραψε μεταξύ άλλων.

{https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/pfbid024Fdzi4NQ8BTshLdBzmNzZDYpJno8Vz6rgJ77cQTXqcRxWF4XWoqtgEyJjqDJcUecl}

Εξάλλου, οι αντίστοιχες προκλήσεις συνεχίζονται και από τη νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. Την Τρίτη ανανεώθηκε το site της προεδρίας, ωστόσο στην πρώτη σελίδα δεν γινόταν καμία αναφορά στη συνταγματική ονομασία της χώρας.

Αλλά και στα κείμενα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της προεδρίας, για συναντήσεις της Σιλιάνοφσκα με αξιωματούχους άλλων χωρών, η 71χρονη αναφέρεται απλά ως πρόεδρος, ενώ γίνεται συχνή χρήση του όρου «μακεδονικός».

Εξάλλου, ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι έχει ισχυριστεί ότι έχει δικαίωμα να αποκαλεί όπως θέλει τη χώρα του και ότι αναμένει να πράττει το ίδιο και η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. Κατά την άποψή του, με αυτό τον τρόπο δεν παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ έχει προκαλέσει την Αθήνα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο αν έχει αντίθετη άποψη.