Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Άνευ ουσίας πλέον η συζήτηση για τα διαπλεκόμενα

Άδωνις Γεωργιάδης: Άνευ ουσίας πλέον η συζήτηση για τα διαπλεκόμενα
«Ο Μητσοτάκης δεν συγκυβερνά με κανέναν» τόνισε τη Δευτέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας πως αν η ΝΔ χάσει τις Ευρωεκλογές «θα μπούμε σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας». Σε ό,τι αφορά τα Τέμπη, «το θέμα είναι πως τα καταφέρνει η δικαιοσύνη και τρέχει τόσο γρήγορα την υπόθεση»

«Είναι εξωφρενική η κατηγορία ότι η Δικαιοσύνη κινείται αργά για την υπόθεση των Τεμπών», τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη», ενώ χαρακτήρισε «άνευ ουσίας» την συζήτηση για τα διαπλεκόμενα.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς για τον αν πιστεύει ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα», ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «αυτή ήταν συζήτηση της περασμένης εβδομάδας».

Εγινε συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ και η κυβέρνηση πήραν ψήφο εμπιστοσύνης προχωράμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Αυτή η συζήτηση είναι άνευ ουσίας. Ο Μητσοτάκης δεν συγκυβερνά με κανέναν.

Ο υπουργός σχολίασε, παράλληλα, το δήμοσιευμα της «Εστίας», σημειώνοντας πως «πάλι εμπλέκουν την γυναίκα του πρωθυπουργού με ψέματα, πάλι εμπλέκουν οικογένειες».

Τα ίδια που κάναν τέσσερα χρόνια και χάσανε 23 μονάδες τα ίδια κάνουν και τώρα. Την ίδια πολιτική τοξικότητα είχανε τέσσερα χρόνια οι ίδιες εφημερίδες της ίδιας πολιτικής παράταξης, με τα ίδια αίσχη και ο λαός είπε «23 μονάδες πίσω» και συνεχίζουν στο ίδιο βιολί, με την ίδια τοξικότητα, με την ίδια τακτική ο λαός θα δώσει την ίδια απάντηση μην έχετε αμφιβολία.

«Ο Κασσελάκης το έπαιζε Ράμπο και έβγαζε φωτογραφίες με το μπερέ»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε ακόμη για τις δηλώσεις Κασσελάκη ότι είναι «έτοιμος για πρωθυπουργός»

«Είναι εικόνα πολιτικού αρχηγού αυτή; Είναι εικόνα στρατιώτου να κάνει πολιτικές δηλώσεις μέσα από ένα στρατόπεδο! Η κυβέρνηση και ο υπουργός Άμυνας σε ένα δείγμα πολιτικού πολιτισμού αντιμετώπισαν με μια ευγένεια τη θητεία του κ. Κασσελάκη, για ποιο λόγο; Γιατί ήταν κάτι ασύνηθες ένας αρχηγός αντιπολίτευσης να πηγαίνει στρατό.

»Αυτή την ευγένεια και ελευθερία που του έδωσε τη χειρίστηκε ο κ. Κασσελάκης με σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις ή το ανάποδο; Εμένα η εικόνα ενός Κασσελάκη να κάνει Tik Tok μέσα από ένα στρατόπεδο με ενόχλησε πάρα πολύ ως άνθρωπο που έχει πάει 18 μήνες στρατό. Δηλαδή αν έλεγε ο κ. Κασσελάκης "20 μέρες υπηρετώ την πατρίδα μόνο, αυτές τις 20 ημέρες σέβομαι τις Ένοπλες Δυνάμεις" θα έχανε η Βενετιά βελόνι;»

Με αφορμή την είσοδο του Ρουβίκωνα στη Βουλή

«Ήταν τελείως απαράδεκτο. Τους πιάσανε στον ύπνο», σημείωσε ο υπουργός σχολιάζοντας την παρέμβαση Ρουβίκωνα. Γενικά η εικόνα του να ξεφτελίζουμε τα πάντα στην Ελλάδα είναι πολύ ενοχλητική, δηλαδή πάνε οι άλλοι περνάνε την φρουρά της Βουλής και ανοίγουν πανό, τι να πεις! Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτό.

Για την υπόθεση των Τεμπών

«Για τα ελληνικά δεδομένα, είναι διαστημική η ταχύτητα με την οποία κινείται για το ζήτημα των Τεμπών», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός.

Πιο εξωφρενική κατηγορία για την ελληνική Δικαιοσύνη ότι κινείται αργά στο ζήτημα των Τεμπών δεν έχω ξανακούσει. Είμαι στην πολιτική 17 χρόνια βουλευτής, εμένα για την Novartis κατάφερε η ελληνική Δικαιοσύνη να με αρχειοθετήσει μετά από 6 χρόνια και μιλάμε για μια υπόθεση που στο χρόνο έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε 34 άτομα και σε τρεις μήνες ξεκινάει η δίκη. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ταχύτητα στην Ελλάδα στη Δικαιοσύνη, για τα ελληνικά δεδομένα είναι διαστημική ταχύτητα.

Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη, όταν λεω ότι η Δικαιοσύνη τρέχει με 6 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα για τα Τέμπη έχουμε κάνει και συγκάλυψη από επάνω!

Η συγκάλυψη πως γίνεται; Αφήνεις την υπόθεση να σέρνεται στα δικαστήρια και κάποια στιγμή φεύγει από την επικαιρότητα, δεν γίνεται με το να τη διατηρείς στην επικαιρότητα και να το πας γρήγορα.

Το νέο δίλημμα για τις ευρωεκλογές

«Μέχρι την περασμένη Κυριακή ανησυχούσα αρκετά κυρίως διότι υπήρχε μια εμπεδωμένη αίσθηση στην ελληνική κοινωνία ότι αυτές είναι χαλαρές εκλογές, όλοι έλεγαν να στείλω και ένα μήνυμα στο Μητσοτάκη και διάφορα τέτοια» ανέφερε ο υπουργός μιλώντας για τις κάλπες του Ιουνίου.

«Αυτή η αίσθηση υπήρχε πολύ έντονη γύρω μου για αυτό και σε όλες μου τις ομιλίες πάντα ξεκίναγα "παιδιά μην είστε χαλαροί, οι εκλογές δεν έχουν κριθεί, δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο ότι θα κερδίσουμε" και διάφορα τέτοια. Αυτό μέχρι την προηγούμενη Κυριακή γιατι από τότε αισθάνομαι ότι το κλίμα έχει παντελώς αλλάξει, είμαστε σε άλλο πολιτικό περιβάλλον.

»Η πρόταση δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλαδή η συμμαχία ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ- Πλεύσης Ελευθερίας και Νέας Αριστεράς έθεσε ένα καινούργιο δίλημμα στις εκλογές.

»Τελικά απ’ όσους είδατε στη Βουλή ποιος θέλετε να σας κυβερνήσει ο Μητσοτάκης ή η Ζωή αυτό είναι το δίλημμα που μπήκε. Και λεω η Ζωή γιατί από όλη την πρόταση δυσπιστίας αν πείτε ένας πολιτικός αρχηγός που ξεχώρισε ήταν η Ζωή δεν ήταν ο Ανδρουλάκης ούτε ο Κασσελάκης.