Πολιτική

Πυρά Ανδρουλάκη για νέο Ποινικό Κώδικα και Κράτος Δικαίου

Πυρά Ανδρουλάκη για νέο Ποινικό Κώδικα και Κράτος Δικαίου Φωτογραφία: Intime
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για επικοινωνιακό περιτύλιγμα, λέγοντας πως η κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα τον ποινικό λαϊκισμό.

«Η κυβέρνηση κυβερνά μισή δεκαετία και εμφανίζεται ως άμοιρη ευθυνών και ως εγγυητής του δόγματος “νόμος και τάξης”. Αποτύχατε στον τομέα της ασφάλειας και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας», τόνισε προσθέτοντας πως η κυβέρνηση καταργεί «θεσμικές εγγυήσεις που ισχύουν εδώ και μια δεκαετία». Με αφορμή το νομοσχέδιο μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έριξε βέλη στην κυβέρνηση και για το κράτος δικαίου, λέγοντας πως η μεταρρύθμιση συνεισφέρει στην υποβάθμιση του ενώ αναφέρθηκε και στη ρύθμιση για τους τραπεζίτες, λέγοντας πως η κυβέρνηση αφήνει παράθυρο στην κακουργηματική απιστία για ένα δίμηνο.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο κλείσιμο των εργασιών της επιτροπής για τα Τέμπη, κάνοντας λόγο για «εξεταστική-παρωδία».

«Σε κάθε κράτος δικαίου πιθανόν να εμφανίζονται ρωγμές και ελλείμματα. Χρειάζεται σοβαρή κριτική. Όχι να αμφισβητούν συλλήβδην τη χώρα τους τα κόμματα, επειδή δεν μπορούν να κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Να ψάχνουν αντιπολίτευση έξω για να εκτελωνιστεί εδώ», είπε απαντώντας στην κριτική ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης