Life

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνει σήμερα διάγγελμα, πού θα γίνει η πρώτη επίσημη εμφάνισή του

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνει σήμερα διάγγελμα, πού θα γίνει η πρώτη επίσημη εμφάνισή του Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο βασιλιάς Κάρολος θα απευθύνει το πρώτο του πασχαλανικό μήνυμα σήμερα Πέμπτη στον Καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ.

Τα προηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα θα μεταδοθούν στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ στην κεντρική Αγγλία, ενώ μέσω αυτών ο βασιλιάς θα διαβεβαιώσει τον λαό του ότι η μοναρχία εξακολουθεί αν παραμένει ισχυρή.

Η θρησκευτική λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης είναι μία ετήσια παράδοση και σηματοδοτεί την έναρξη του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Τον Κάρολο θα εκπροσωπήσει η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα.

Τον περασμένο μήνα, ο βασιλιάς είπε ότι είχε δακρύσει από μηνύματα και κάρτες συμπαράστασης που του έστειλαν οι πολίτες.

Ο Κάρολος ήταν μόλις 17 μήνες βασιλιάς, όταν το παλάτι ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι έπασχε από καρκίνο και ότι θα σταματούσε όλες τις εμφανίσεις του ενώ παράλληλα θα περιόριζε και τα βασιλικά του καθήκοντα.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόκειται να παραστεί σε εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Από τον Φεβρουάριο που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει περιορίσει τα βασιλικά καθήκοντα για να συμπαρασταθεί στην Κέιτ Μίντλετον, το βάρος των επίσημων υποχρεώσεων έχει πέσει στην 76χρονη βασίλισσα. Συνεισφέρουν επίσης στα βασιλικά καθήκοντα η 74χρονη πριγκίπισσα Άννα και η 59χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Έντουαρντ, η δούκισσα του Εδιμβούργου Σόφι.