Διεθνή

Δολοφόνησε γείτονά του με μαχαίρι και αλυσοπρίονο, φορώντας τη μάσκα του «Scream»

Δολοφόνησε γείτονά του με μαχαίρι και αλυσοπρίονο, φορώντας τη μάσκα του «Scream»
Ένας 30χρονος στην Πενσιλβάνια δολοφόνησε γείτονά του με μαχαίρι και αλυσοπρίονο, ενώ φορούσε μάσκα και στολή από την ταινία «Scream».

Αφού επιτέθηκε στον 59χρονο Έντουαρντ Γουάιτχεντ, ο Ζακ Μόγιερ επέστρεψε στο σπίτι του και παρακολούθησε μια ταινία, μέχρι να φτάσει εκεί η αστυνομία του Λιχάιτον.

Οι αρχές έφτασαν στο σημείο έπειτα από πληροφορίες για επίθεση. Ο Γουάιτχεντ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και το χέρι, αλλά άφησε την τελευταία του πνοή.

Αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι του 30χρονου δολοφόνου και εκείνος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση. Η αδελφή του Μόγιερ κατέθεσε στην αστυνομία ότι ο δράστης της είχε δηλώσει πριν από μία εβδομάδα πως ήθελε να σκοτώσει τον γείτονά του, σύμφωνα με το NBC.

Αρχικά, ο 30χρονος υποστήριξε ότι πήγε στο σπίτι του Γουάιτχεντ με ένα μαχαίρι και ένα αλυσοπρίονο, ντυμένος όπως ο δολοφόνος στις ταινίες «Scream», προκειμένου να τρομάξει τους γείτονές του.

Τελικά, παραδέχθηκε ότι είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του 59χρονου. Έτσι, ομολόγησε ότι μαχαίρωσε στο κεφάλι το θύμα, γύρισε στο σπίτι του και είδε μια ταινία, αφού έκρυψε το αλυσοπρίονο στη σοφίτα και το μαχαίρι σε συρτάρι του γραφείου του.