Πολιτική

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στους προκλητικούς ισχυρισμούς Σοϊλού για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στους προκλητικούς ισχυρισμούς Σοϊλού για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη Φωτογραφία: EPA/ERDEM SAHIN
Σκληρή και ξεκάθαρη απάντηση έδωσε η Αθήνα στις προκλητικές εικασίες της Άγκυρας για τη γυναίκα που συνελήφθη ως υπαίτια του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη.

Ηχηρή απάντηση έδωσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης ΘΕοδωρικάκος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για τα περί διαφυγής στην Ελλάδα της γυναίκας που φέρεται να αιματοκύλισε τον πεζόδρομο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη. 

«Έχουμε εκφράσει ήδη τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος καταδικάζοντας με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα είναι από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη όπου κι αν συμβαίνει και εναντίον οποιουδήποτε στρέφεται. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω, ότι η Ελλάδα φυλάσσει πολύ καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της», ξεκαθάρισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς τον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση και ερωτηθεί σχετικά με την πολύνεκρη έκρηξη ξεκαθάρισε ότι είναι «αποτροπιαστικά και καταδικαστέα» όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει «ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας στον κόσμο».