Ελλάδα

Εκτός λειτουργίας η τηλεδιοίκηση από Αχαρνών μέχρι Τιθορέα, δολιοφθορά «βλέπει» ο ΟΣΕ

Εκτός λειτουργίας η τηλεδιοίκηση από Αχαρνών μέχρι Τιθορέα, δολιοφθορά «βλέπει» ο ΟΣΕ
Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης από τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας λόγω φωτιάς, με εύφλεκτο υλικό στα καλώδια, η οποία οφείλεται σε δολιοφθορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 6/11 στις 19:40 το Κέντρο Τηλεδιοίκησης ΣΚΑ έχασε το τμήμα της τηλεδιοίκησης από τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας. Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ ενώ στο τμήμα από Μενίδι μέχρι Τιθορέα τοπικά λειτουργεί η σηματοδότηση.

Συνεργεία του ΟΣΕ και του Αναδόχου ξεκίνησαν την διαδικασία ανίχνευσης βλάβης και κοντά στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Αχαρνών που τροφοδοτεί την ηλεκτροκίνηση τα συνεργεία βρήκαν φρεάτιο που άγνωστοι είχαν σπάσει το κάλυκα σκυροδέματος και είχαν βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό στα καλώδια χωρίς να κλέψουν τίποτα.

«Προφανέστατα πρόκειται για δολιοφθορά που θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία των τρένων αλλά και την απώλεια ελέγχου της ηλεκτροκίνησης» αναφέρει στην εκτίμησή του ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων.

«Ο ΟΣΕ θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να διαφυλάξει την ασφάλεια του δικτύου και να βρεθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.